DISTRIBUIȚI

Miercuri, Universitatea de Vest din Timișoara reia seria evenimentul ”La UVT, Cultura este Capitală”. Studenții și nu numai vor avea ocazia să dialogheze cu scriitorul timișorean Ioan T. Morar, care va vorbi despre viața în minunata regiune Provence.

Poreclit ”Biju” pentru apropiați, timișoreanul face parte din grupul de scriitori cunoscuși din oraș. La evenimentul de la UVT, Morar va fi în dialog cu omul de cultură timișorean Mircea Mihăieș pe tema ”Identități culturale multiple. Cazul regiunii Provence”. De altfel, Morar este absolvent al UVT și în 2019 a primit premiul Alumnus UVT, în cadrul Galei Premiilor UVT. Firește, e membru al Uniunii Scriitorilor din România.  În presă, Morar a fost  membru fondator al revistei Academia Cațavencu, membru al grupului Divertis până în anul 1996 și senior editor la Cotidianul .

De asemenea, a fost temporar consulul României la Marsilia. ”Conferințele desfășurate sub genericul «La UVT, cultura este Capitală» sunt un brand pentru universitatea noastră. În cadrul acestor evenimente au fost prezenți unii dintre cei mai importanți intelectuali români. Aceste conferințe, care vor continua și în lunile viitoare, precum și alte evenimente similare cu care vom debuta în această toamnă vor transforma Universitatea de Vest din Timișoara în cea mai vizibilă platformă din Vestul țării unde se dialoghează, se dezbat și se analizează atât teme culturale, cât și teme de interes din zona socială și ideologică”, spune rectorul Marilen Pirtea.

Evenimentul va avea loc miercuri la ora 18, în amfiteatul A01. Au acces doar persoanele care au finalizat schema de vaccinare sau care au tecut prin boală în ultimele șase luni. Este necesară și o rezervare în prealabil, aici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ