DISTRIBUIȚI

Viața ne joacă de multe ori farse, iar primarul Nicolae Robu trăiește o ironie  a sorții chiar acum, în ultimele zile ale celui de-al doilea mandat. După ce a promis din campania electorală din 2012 că va face patru complexuri sportive și de agrement pentru timișoreni, acum, când va preda ștafeta, a reușit să semneze contractul pentru executarea primei locații de acest gen.

Este vorba de complexul promis în zona Căii Sever Bocu (Fosta Lipovei) sau Ion Ionescu de la Brad ori Viile Fabric, după cum este cunoscut cartierul. După mai multe licitații eșuate, acum s-a semnat contractul pentru executarea lucrărilor de construcție. Bauerhof Agrobanat  a câștigat licitația, cu terț susținător Constructim. Interesant este că în zonă va fi o sală multifuncțională, pentru arte marțiale, box, lupte, gimnastică, dans sportiv, aerobic, inclusiv cu tribună, deci, unde se vor putea organiza competiții. Clădire ava avea subsol, parter și două etaje.

Vor fi acolo un bazin de înot în aer liber, unul acoperit, o sală de fitness, un teren de tenis de tartan cu nocturnă, un teren trivalent pentru baschet, handbal și minifotbal, o zonă de fitness în aer liber, cu turn de escaladă, două vestiare, două saune, două săli de dușuri, două grupuri sanitare,  un parc cu bănci, foișoare și loc de joacă pentru copii, dar și o parcare cu 102 locuri. Firma a câștigat licitația cu 20.656.104 l de lei plus TVA, față de plafonul licitație, de 20.733.052 cu TVA.

Robu visa la astfel de complexuri din 2012, dar iată, nu le va inaugura el. ”M-aș bucura enorm că am avut ocazia să semnăm contractul pentru realizarea primului complex sportiv și de agrement. Este un proiect din 2012, m-am zbătut pentru aceste obiective cu perseverență. Sunt atât de frumoase aceste proiecte, încât nu am vrut să renunț la ele. Mă bucur enorm că primul este în stadiul în care putem începe lucrările”, a spus Robu.

De asemenea, ca o ironie, tot recent a venit Avizul de Mediu pentru complexul similar din Ciarda Roșie. Acolo va fi un stadion pentru fotbal și rugby de 5000-6000 de locuri, în spatele actualei baze Autoturisme. În stadiul de proiect mai e un asemenea complex pentru Calea Șagului. Promisiune alui Robu include așa ceva și pentru zona Circumvalațiunii. Vom vedea dacă proiectele vor mai prinde vreodată viață în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ