DISTRIBUIȚI

Apelul de proiecte pentru “Progres. Schimbări de paradigmă” , din cadrul programului ”Lumini captivante” al Asociației Timișoara 2023 Capitala Europeană a Culturii a trecut de faza de jurizare. Au fost desemnate patru proiecte câștigătoare, care vor fi expuse publicului larg în luna decembrie.

Proiectele câștigătoare sunt următoarele: „Heavy Light-Photonic Sculptures” – Alex Boca – 431 / 500 de puncte.”coridor ne/sigur” – Ioana Georgeta Țurcan – 430 / 500  de puncte.”TIMELINE” – Alex Halka – 426 / 500 de puncte și „metalogarnum” – Sillyconductor / Cote (Cătălin Matei și Ion Cotenescu) – 426 / 500 de puncte. Juriul care le-a ales a fost format din  Attila Wenczel (Arhitect, PARASITE studio), Maria Orosan-Telea  (Coordonator DRAFT curatorial program, Facultatea de Arte și Design din Timișoara), Mirela Stoeac-Vlăduți (Manager Cultural, META Spațiu contemporary art gallery), Dan Bugariu (Coordonator MultipleXity, Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii) si Levente Kozma (Director Artistic, Asociația SIMULTAN).

Au fost 33 de proiecte care au aplicat, dintre care 31 au fost eligibile. Lucrările vor fi expuse în perioada 10-13 decembrie, în fostele ateliere ale Societății de Transport Public Timișoara, adică în viitorul Centrul de Cultură și Artă Multiplexity. Proiectul „Progres. Schimbări de paradigmă” își propune să aducă o reflecție asupra istorie și patrimoniului cultural al Timișoarei, a modului în care acestea s-au modificat sau au dispărut.

Programul „Lumini captivante” este parte a programului Timișoarei pentru anul în care își va exercita titlu de Capitala Culturală Europeană. Programul este inclus în teritoriul “Oameni”, stația “Reflecții” și își propune să familiarizeze publicul cu mediul digital și să ofere o mai bună înțelegere asupra noilor tehnologii prin intermediul artelor multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ