DISTRIBUIȚI
Stadionul Dan Paltinisanu in timpul meciului de liga a 2-a dintre Politehnica Timisoara si Juventus Bucuresti, sambata 19 mai 2012. ALIN MATEI/MEDIAFAXFOTO

Timișoara visează de ani de zile la o zonă sportivă cu infrastructură pentru evenimente de mare anvergură. În prezent, îi sunt promise un stadion nou și o sală polivalentă de mare capacitate, însă deocamdată nu se vede nimic palpabil. Pentru zona din jur, primarul Fritz spune că discută cu Alin Nica.

Noul stadion, care se face pe locul vechiului ”Dan Păltinișanu”, dar și sala polivalentă de 16.000 de locuri vor fi făcute cu bani de la Compania Națională de Investiții. În jur însă nu se vor face și alte investiții, pe care primarul și președintele de consiliu județean le doresc și le discută deja. ”Am avut o discuție cu Alin Nica despre zona Olimpia – staidon – sala polivalentă. Și pentru Alin Nica și pentru mine este clar că această investiții trebuie privite împreună și tot arelaul din jurul stadionului trebuie regândit. Trebuie să avem parcări, hoteluri, spații publice, spații verzi. Vom intra într-un proces de planificare pentru zonă”, a dezvăluit primarul.

Altfel, trebuie spus că pentru noul stadion, acum se lucrează la studiul de fezabilitate. În vară se preconizează ca va începe demolarea actualei arene. Pentru sala polivalentă făcută pe actualele terenuri de antrenament tocmai s-a contestat licitația pentru studiul de prefezabilitate și fezabilitate. Altfel, se lucrează, dar încet, la sala din apropiere, de pe strada Aurel Păunescu Podeanu. Termenul de finalizare din luna august are însă toate șansele să fie depășit. Nu departe se va ridica și o bază sportivă de tip I, tot de către CNI.

Dacă e să vorbim de ideile fostului primar, anu câțiva ani, acesta voia tot în zona stadionului și un velodrom, bazin olimpic sau chiar și un patinoar.

LĂSAȚI UN MESAJ