DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, la mănăstirea Prislop din Țara Hațegului se va organiza pelerinajul cu ocazia zilei în care a murit părintele Arsenie Boca. Pentru a asigura ordinea, mai ales în condiții de pandemie, vor fi prezente și efective de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Timișoara.

Pelerinii vor fi obligați să respecte distanțarea socială și să poarte măști. ”Ținând cont de măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, manifestările se vor desfășura cu respectarea regulilor privind distanțarea fizică și a măsurilor de protecție sanitară. Pentru ca evenimentele să se desfășoare în condiții de siguranță, jandarmii recomandă participanților la manifestări să respecte indicațiile structurilor de ordine aflate în misiune și să evite implicarea în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice”, anunță Gruparea Mobilă de Jandarmi Timișoara. De asemenea, la Prislop vor fi prezenți polițiști și pompieri din Hunedoara.

Părintele Arsenie Boca este unul dintre preoții cei mai apreciați de credincioșii ortodocși. Un martir al regimului comunist, care l-a persecutat și chiar încarcerat, Boca este considerat de mulți un sfânt martir. Mulți pelerini vizitează anual mănăstirea Prislop, pentru a se ruga și a spera chiar la miracole.

LĂSAȚI UN MESAJ