DISTRIBUIȚI

La Spitalul Clinic Că Ferate Timișoara de pe Splaiul Tudor Vladimirescu nu vor mai fi tratați bolnavi de covid-19, deoarece s-a găsit o soluție mult mai bună, inclusiv cu mai multe paturi disponibile. Policilinica CFR de lângă Gara de Nord va deveni secție externă a unității spitalicești ce ține de Ministerul Transporturilor, iar bolnavii vor fi tratați acolo.

La Spitalul CFR au rămas, de când a devenit spital-suport pentru covid, 25 de paturi destinate tratării celor infectați cu coronavirus. La Policlinica CFR vor fi 60 de paturi disponibile în acest sens, iar jumătate vor avea concentratoare de oxigen disponibile. La fel ca și la spital, nici la policlinică nu vor fi duși cei cu forme sevedere de covid-19. Saloanele de la Policlinica CFR vor avea între două și șase paturi. Policlinia aparține de Ministerul Transporturilor, dar nu de spital, iar în interior mai funcționau doar medici de familie și a fost nevoie și de intervenții de renovare. Astăzi, locul va fi vizitat de prefecta Liliana Oneț și de directorul DSP Timiș Flavius Cioca. De miercuri, acolo vir fi internați primii bolnavi, care vor beneficia și de consiliere psihologică și psihiatrică.

La policlinică vor putea fi internați și bolnavii care mai au și alte patologii. ”A fost o muncă titanică, de câteva luni, pentru a reface acesta structură a spitalului nostru. Am transformat, practic, o policlinică aflată într-o stare de degradare continuă, care nu mai era folosită, într-o unitate de cazare spitalicească. Am refăcut complet instalațiile electrică și sanitară, iar căldura este asigurată de către Societatea Colterm. Am recompartimentat etajul întâi al clădirii, unde funcționa Policlinica CF, am adus paturi și aparatură, am făcut reparații și am zugrăvit. Aici vor fi internați pacienții infectați cu SARS-CoV 2 cu forme ușoare și medii de boală, după evaluarea făcută la Centrul Zonal de la Spitalul Victor Babeș. În plus, aici pot fi internați și pacienții cu alte patologii sau care au suferit intervenții chirurgicale și sunt infectați cu noul coronavirus. Pentru viitor ne dorim caaceastă unitate sanitară să devină un centru de recuperare post COVID-19”, a declarat directoarea Spitalului CFR, Stela Iurciuc.

Astfel, Spitalul CFR va deveni în totalitate ”zonă albă”, fără bolnavi de covid-19, și se va putea concentra din nou pe Medicina Internă, Chirurgie, ORL și Oftalmologie. ”Transferul pacienților COVID-19 la fosta policlinică, de lângă Gara de Nord, ne dă posibilitatea să reluăm consultul și tratamentul bolnavilor cu alte patologii, non COVID. Vom relua intervențiile chirurgicale. Colegii mei oreliști și oftalmologi vor putea să reinterneze și chiar să opereze pacienți cu afecțiuni din sfera ORL, respectiv oftalmologie. Pacienții cronici, cu diverse probleme de sănătate vor putea să revină în siguranță în spitalul nostru. Și chiar ne oferim disponibilitatea de a prelua pacienți cu alte afecțiuni care nu mai pot fi tratate în unitățile sanitare aflate în linia întâi a luptei împotriva SARS-CoV 2”, mai spuna managerul Stela Iurciuc.

Spitalul CFR are 212 paturi în clădirea de pe Splaiul Tudor Vladimirescu. Aici au fost trtați 400 de bolnavi de coronavirus. Deși nu va mai fi spital-suport, spitalul va fi centru de vaccinare anti-coronavirus, pentru etapa a II-a și a III-a.

 

LĂSAȚI UN MESAJ