În toiul verii, joi seara, timișorenii sunt invitați să se ”răscorească” cu un documentar despre o casă unicat. ”Legenda Casei H”, o casă ultra-modernă, este primul documentar dintr-o serie amplă intitulată ”Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri”.

Înainte de avanpremiera propriu-zisă, doritorii sunt invitați să discute cu proprietarii Casei H, Andrei și Delai Herczeg, dar și arhitectul locuinței, Radu Mihăilescu. Locuința este considerat unul dintre cele mai impresionante proiecte arhitecturale, de aceea face parte din seria de documentare. Autoarea lor este Adriana Babeți, iar tematică este reprezentată de locuri istorice, neștiute sau impresionate ale Timișoarei. Următoarele documentare vor trata istoria cafelei și a cafenelelor din orașul d epe Bega, dar și istoria dulciurilor sau a restaurantelor.

Proiectul este unul amplu, cu tururi ghidate, dezbateri, dar și evenimente tematice. „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” este un proiect comun al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și al Universității de Vest din Timișoara. Acest proiect face parte din programul pentru anul 2023, când Timișoara va fi capitala europeană a culturii.

Proiecția începe joia aceasta, la 21,30, în curtea Centrului de Proiecte. Documenatrul durează 30 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ