DISTRIBUIȚI

A început Festivalul Euroregional de Teatru TESZT, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely. Pe lista de spectacole a evenimentului se regăsește și „Leonce și Leona”, piesă produsă de Teatrul German de Stat, care se va juca mâine.

”Leonce și Leona” a fost considerată o piesăd e etatru cu mult înainte epocii sale. De altfel, la momentul apariției, povestea celor doi tineri care nu se regăsesc în lumea în care trăiesc a fost criticată pentru lipsa de acțiune și a unei construcții clasice. A fost nevoie să treacă decenii pentru ca opera lui Georg Büchner să fie considerată o capodoperă. De altfel, autorul a murit prematur și asta l-a oprit să ajungă unul dintre marii autori de literatură și dramaturgie ai lumii.

Piesa este regizată de Niky Wolcz, regizor cu o carieră impresionată, de peste cinci decenii. Wolcz a lucrat ca actor la teatrele din Bochum, Berna și Frankfurt. Ca regizor a lucrat la Basel, Geneva, Ulm, Freiburg, Regensburg. De asemenea, a predat actor la Columbia University. Spectacolul durează 1 oră și 45 de minute, în germană, Va avea subtitrare în română, maghiaă și engleză.

Regie: Niky Wolcz
Asistență de regie: Isolde Cobeţ
Scenografie: Helmut Stürmer
Costume: Ioana Popescu
Dramaturgie: Rudolf Herbert
Machiaj: Bojita Ilici
Regie tehnică: Adrian Georgescu

Distribuție: Boris Gaza, Richard Hladik, Harald Weisz, Isa Berger, Rareș Hontzu, Franz Kattesch, Tatiana Sessler-Toami, Oana Vidoni, Ioana Iacob, Aljoscha Cobeţ, Daniel Ghidel, Simona Vintilă, Daniela Török, Radu Brănici, Daniel Ghidel, Aida Olaru

Poesa se va juca miercuri, 25 mai, de la ora 16, la Teatrul Maghiar. Festivalul TESZT reunește 24 de spectacole, traduse toate în maghiară, română și engleză. Biletele la spectacole se pot achiziționa de la casieria Teatrului Maghiar (deschisă toată ziua pe perioada TESZT) sau de pe tm-t.biletmaster.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ