DISTRIBUIȚI

Până la urmă, INSP a dat un aviz favorabil pentru carantinare Lugojului, după o nouă zi în care rata de infectare cu coronavirus a municipiului din orașul de pe Timiș a crescut. Singurul pas ce mai trebuie îndeplinit e avizul CNCCI. Pentru Sânnicolau Mare și Ciacova, șansele sunt ca și măsura de carantinare ce expiră mâine la ora prânzului să nu mai fie prelungită.

Pentru Lugoj, rata de infectare a tot crescut. ”Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul municipiului Lugoj este în creștere, Direcția de Sănătate Publică Timiș  a făcut o nouă analiză pentru a se vedea dacă se impune sau nu măsura carantinării zonale. Analiza a fost făcută în baza Metodologiei de răspândire a riscului de răspândire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/ localitate în vederea instituirii măsurii de carantină zonală / ridicare a măsurii de carantină elaborat de Centrul Național de Combatere a Bolilor. În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare zonală a municipiului Lugoj. După ce INSP a dat aviz favorabil carantinării municipiului Lugoj, azi, la ora 12,30,  prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 14 zile, a municipiului Lugoj. INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora 0 a zilei de mâine, 21 noiembrie”, a anunțat Prefectura Timiș.

Totuși, deocamdată mai e nevoie de avizul DSU, fapt pentru care decizia CJSU s-a trimis la CNCCI. Practic, Raed Arafat e cel care trebuie să aprobe decizia. Până acum, când deciziile au ajuns în această fază, pentru Timiș, nu a fost niciuna neaprobată. Așadar, cel mai probabil, de la noapte, Lugojul intră în carantină. ”Hotărârea va fi transmisă de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei zonale a municipiului Lugoj. Măsura de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU”, mai transmit autoritățile.

Pentru Sânnicolau Mare și Ciacova sunt șanse să se ridice carantina. ”Având în vedere că în data de 21 noiembrie la ora 12.00, încetează măsura carantinării orașelor Sânnicolau Mare și Ciacova, tot în cursul zilei de azi, DSP a făcut o analiză pentru a se vedea dacă se impune sau nu prelungirea măsurii de carantinare a acestora. În urma analizei a reieșit faptul că, pentru ambele orașe, rata de incidență/1000 de locuitori este în scădere, la Ciacova aceasta ajungând chiar sub 3/1000 de locuitori. Analiza Direcției de Sănătate Publică Timiș a fost transmisă Institutului Național de Sănătate Publică”, se mai arată în același comunicat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ