DISTRIBUIȚI

În condițiile în care Superliga are tot mai puține echipe iar FRR, tot mai puține soluții, iar la Timișoara nu mai curge lapte și miere pentru rugby, șefii sportului cu balonul oval românesc au venit în vizită în Banat. Președintele Alin Petrache și secretarul general, Florin Matei au venit să discute cu partenerii echipei de rugby și au simțit nevoia să facă o conferință de presă pentru a vorbi despre discuții.

Cei doi au fost la primarul Nicolae Robu, președintele de CJ, Călin Dobra, și la Inspectoratul Școlar Județean Timiș, pentru a discuta și despre rugby-ul școlar. ”Astăzi am făcut un tur a tot ceea ce înseamnă partenerii acestei echipe, care să nu uităm că într-o perioadă scurtă a adus zece trofee, dintre care șase titluri de campioană. Am înțeles că există premise ca Timișoara să redevină ce a fost.  Timișoara reprezintă un pol important al rugby-ului românesc și de asemenea al sportului. Aproape o treime din jucători echipei naționale provin de la acest club”, a spus Alin Petrache.

Concret, fostul membru PSD Alin Petrache spune că a avut discuții fructuoase cu primarul Nicolae Robu, care a promis un stadion nou pentru rugby. Probabil o noutate pentru Alin Petrache și Florin Matei, dar nicidecum una pentru timișoreni, care știu povestea de 8 ani. Cu Călin Dobra s-a vorbit despre sprijinirea rugbyului școlar, la fel ca și cu Marin Popescu, cel care conduce inspectoratul școlar. Trebuie spus că s-a bătut și la poarta Universității de Vest, dar răspunsul a fost mai degrabă unul ce amintește de poezia ”Muma lui Ștefan cel Mare”, deoarece universitatea nu mai vrea să revină la echipa care, tradițional, îi purta numele.

Teoretic, Petrache și Matei au venit în „control” să vadă cum decurge treaba la echipa de rugby a Timișoarei, după schimbarea de management. Florin Matei a amintit că din Banat s-au promovat mulți jucători la național, mulți, de fapt, străini naturalizați. ”De ani buni Timișoara reprezintă epicentrul rugby-ului românesc din punct de vedere al rezultatelor și a promovării pentru națională. S-au făcut modificări la nivel de management și am simțit nevoia să venim să cunoaștem noul management”, a spus Florin Matei, secretarul general FRR.

Cei doi federali apreciază faptul că un jucător exponențial al României, precum Vali Calafeteanu, a fost numit antrenor principal la Timișoara. Calafeteanu este și skills coach la naționala U20. ”Eu sunt plăcut surprins de vizita domnului președinte și a domnului secretar. Nu poate să-mi ofere decât un boost și mai mare. Avem susținere unor oameni importanți din Timișoara și pentru mine acest lucru face ca treaba să fie mult mai ușoară”, a spus Valentin Calafeteanu. Nu știm care e și părere jucătorilor, cu multe restanțe salariale acumulate.

Reamintim, deși pentru iubitorii rugby-ului timișorean nu mai e necesar, că pe vremea când Dan Dinu era finanțatorul echipei, relația cu Alin Petrache era una bazată mai mult pe reproșuri ale sponsorului. Iată, o schimbare de paradigmă.

LĂSAȚI UN MESAJ