DISTRIBUIȚI

Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara a anunțat decesul actorului Vladimir Jurăscu, decedat marți. La 93 de ani, artistul originar din Republica Moldova  este cel mai longeviv actor de pe scena teatrului din capitala Banatului.

Născut în 1927 la Chișinău, Jurăscu și-a legat definitiv numele de scena TN Timișoara. În 45 de ani, a jucat în peste 350 de roluri, dintre care amintim Regele Lear, Sile în „Mobilă şi durere” de Teodor Mazilu, Despot în „Despot vodă” după Vasile Alecsandri, Hallmar în „Raţa sălbatică” de Ibsen, celebrul Bască din „Studiu osteologic…” de D.R. Popescu, Marchizul în „Velasquez” de A.B. Vallejo, Verșinin, dar și, mulți ani mai târziu, Ferapont în „Trei surori” de Cehov, Shylock în „Neguțătorul din Veneția”, Agamiță Dandanache în „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale sau Robert din „O viață în teatru”, spectacol creat, de altfel, în onoarea sa.

În 2015, Vladimir Jurăscu a fost premiat pentru întreaga sa activitate, la decizia senatului UNITER. ”Teatrul Național a fost – și va rămâne mereu – casa de suflet a actorului Vladimir Jurăscu, iar pașii săi vor fi pentru totdeauna întipăriți în scândura acestei scene.În numele tuturor celor din fața și din spatele scenei, ca și în numele publicului care l-a iubit și l-a aplaudat mai bine de jumătate de secol, Teatrul Național face o reverență. Vladimir Jurăscu, nu te vom uita niciodată!”, transmite Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ