DISTRIBUIȚI
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În perioada de pandemie, cu încă multe cazuri de coronavirus confirmate zilnic, controalele făcute de inspectorii diverselor instituții au sporti. DSPJ Timiș face controale la marile magazine, deoarece este o perioadă în care românii cumpără mai intens, iar aceste acțiuni se fac în colaborare cu inspectorii ITM.

De la DSP. controalele le fac cei de la Serviciul de Control în Sănătate Publică, care verifică atât măsurile igienico-sanitare, dar și măsurile de prevenire a infecțiilor cu coronavirus. Până acum, marile magazine din Timiș nu au primit amenzi. ”Până acum, nu s-a impus aplicarea unor măsuri de sancționare. În schimb, s-au transmis recomandări și precizări punctuale pentru intensificarea măsurilor de prevenție, în vederea asigurării distanțării între clienți și între clienți și lucrătorii comerciali, dar și pentru garantarea calității produselor alimentare”, anunță DSP Timiș.

La acțiuni participă și comisari de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru a se verifica cum se protejează sănătatea în mediul public, dar și a fi verificată respectarea drepturile angajaților din supermarketuri. DSP recomandă clienților să păstreze distanța socială și să aibă contact minim cu suprafețele. Celor din magazine, instituția le recomandă să rămână vigilenți și să aplice măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor.

foto. wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ