DISTRIBUIȚI

În contextul incendiului izbucnit la Spitalul Matei Balș din București, deputatul Marilen Pirtea cere o discuție a autoritățlor publice cu privire la unitățil sanitare și cele de învățământ cu privire la autorizația de incendii. În Timișoara, un număr important de școli nu are această autorizație.

Pirtea cere ca ISU Timiș, IȘJ și DSP să își actualizeze lista clădirilor cu probleme. ”În contextul acestor pericole grave, îndreptate asupra vieții și sănătății din sectoarele sanitar și al învățământului, adresăm o solicitare publică, atât către ISU Timiș, cât și către DSP Timiș și ISJ Timiș, să actualizeze datele cu privire la unitățile medicale și școlare din județul Timiș care se află în situații de riscuri majore la incendii, prin absența autorizaţiei de securitate la incendiu, dar și prezentarea publică a acestor date, într-o întâlnire de lucru cu autoritățile județene. Propun chiar desfășurarea unei întâlniri de lucru a autorităților județene cu competențe în acest sector, în cursul acestei săptămâni, într-un format online, la care să participe și reprezentanții autorităților județene, în care să se structureze o proiecție pentru gestionarea prioritară a cazurilor de școli și unități medicale aflate în cele mai sensibile condiții de expunere la riscurile de incendii”, spune parlamentarul.

Pirtea sugerează că după o astfel de discuție, s-ar putea găsi locurile unde trebuie să se intervină cât mai rapid. ”Această întâlnire de lucru poate fi salvatoare, pe termen scurt și mediu, pentru că poate să ajute la concentrarea și mobilizarea resurselor de intervenție aflate la îndemâna decidenților din administrație și politică, pentru generarea de soluții și planuri de remediere a condițiilor în care se află imobilele publice din Timiș care pot pune în pericol viețile oamenilor”, mai spune deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ