DISTRIBUIȚI

Până la urmă, după scandalul făcut de părinții elevilor de la Școala Gimnazială din Dumbrăvița, inspectorul școlar general Marin Popescu se pare că a făcut un pas în spate. Cel care a anunțat oficial și transparent este primarul USR al Dumbrăviței, Horia Bugarin.

Edilul a spus că Popescu i-a garantat că Adrian Nicola va fi director interimar până la vară. ”Urmare a solicitării pe care am facut-o în această dimineată, Adrian Nicola rămâne directorul Șoclii Gimnaziale Dumbrăvița până la organizarea concursului.Inspectorul școlar general Marin Popescu m-a informat că, în cursul zilei de mâine, Consilliul de Administrație al IȘJ Timiș va aviza solicitarea de continuare a mandatului directorului unității de învățământ până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar”, a anunțat Bugarin.

Este greu de crezut ca Marin Popescu, membru PNL, va vorbi direct despre decizie. Toată săptămână, inspectorul școlar general nu a răspuns la nicio întrebare a presei din grupul de comunicare, inclusiv la întrebări legate de reluarea cursurilor, împărțirea de tablete sau organizarea conferinței de presă, deci nu neapărat întrebări despre scandalul de la Dumbrăvița. Popescu nu a răspuns nici telefoanelor coelgilor, dar a dat interviu când presa l-a așteptat la ieșirea din primăria dumbrăvițeană.

Adrian Nicola era director al școlii din 2016, când a dat concurs. Mandatul îi expiră peste două zile. În locul său, Popescu dorea să o aducă pe Oana Ștefan, directoare adjunctă a Șoclii din Tormac și cadru didactic și la Școala Generală nr. 7 din Calea Lipovei. Aproape de Dumbrăvița, unde Oana Ștefan ar și domicilia.

LĂSAȚI UN MESAJ