DISTRIBUIȚI

După decizia adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență luni, Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Timișoara a stabilit regulile ce se impun pe durata menținerii stării de alertă. În zona centrală nu va fi obligatorie masca, dar măsura va fi valabilă pe malurile Begăi. De asemenea, cântăreții stradali trebuie să se mute de pe strada Alba Iulia.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a stabilit că zonele de promenadă din oraș sunt zona centrală, cu piețele Victoriei, Libertății, Unirii, Sfântu Gheorghe și Țarcului, malurile Begăi (de la Uzina de Apă la Podul Modoș), dar și aleile din parcuri (Parcul Rozelor, Parcul Justiției, Parcul Central, Parcul Copiilor, Parcul Alpinet, Parcul Botanic, Parcul Pădurice, Parcul Dacia, Parcul Clăbucet). Doar pe malurile Begăi va fi obligatorie masca , și doar în anumite intervale orare. ”Se consideră zone aglomerate în sensul art. 1 din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 17.08.2020 și prin urmare se instituie pentru ele obligativitatea purtării măștii: Malurile Begăi, de la Uzina de Apă la Podul Modoș, pe ambele laturi ale cursului, în intervalul orar ora 17.00 – ora 21.00 în zilele lucrătoare și 9.00 – 21.00 în zilele nelucrătoare”, se arată în decizia CLSU.

Nicolae Robu spune că nu decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nu se impune obligatoriu ca masca să fie purtată și în zonele centrale. ”Nu este cazul să fim panicați. Îmi mențin punctul de vedere că situația în care suntem trebuie să ne preocupe, nu trebuie să o tratăm cu superficialitate, dar nu este una în care noi să avem motive de panică. S-a definit ca zona de contact cea în care persoanele respiră același aer timp de 15 minute, ori, în zona de promenadă, sunt oameni în mișcare tot timpul. Se se staționează, chiar dacă se întâlnesc oameni care se cunosc. pe malurile Begăi aleea pietonală nu este destul de lată, încât să nu se producă aglomerație. Pentru că o parte din ceea ce s-a amenajat este pistă de biciclete și atunci ceea ce rămâne pentru pietoni este o porțiune relativ îngustă. Când e vreme bună și lumea ies ela plimbare, atunci într-adevăr se ajunge la aglomerație”, a spus Robu.

O altă interdicție e cea pentru menestreli, care vor mai avea voie să cânte în oraș, dar nu pe strada Alba Iulia. ”Se instituie interdicție pentru cântăreții stradali de a presta pe strada Alba-Iulia, precum și interdicție de organizare de orice evenimente pe această stradă, dat fiind statutul ei de cale de tranzit pe un flux pietonal important, între Piața Victoriei și Piața Libertății”, se arată în decizia Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Timișorenilor li se recomandă să-ți pună masca dacă ajung î locuri aglomerate. ”Se recomandă cetățenilor ca atunci când constată în jurul lor, în aer liber, aglomerații conjuncturale, indiferent unde acest lucru s-ar întâmpla, să folosească masca pentru a se proteja”, se mai arată în decizia Comitetului Local.

Primarul spune că în decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nu scrie niciunde că e obligatoriu să se impună în localități și masca obligatorie în centru. ”Nu scrie niciunde în decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență că este obligatorie purtarea măștii în centrele orașelor și zonele pietonale aglomerate”, spune Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ