DISTRIBUIȚI

Deocamdată, multe dintre zborurile de pe și pe Aeroportul Internațional ”Traian Vuia ”Timișoara sunt în continuare suspendate, deoarece multe erau spre destinații din țările europene foarte afectate de pandemia de coronavirus. Totuși, pe aeroport să pregătește reluarea activității, cu mpsuri stricte de protecție.

Pe aeroport, din parcare și până la îmbarcare, pasagerii trebuie să respecte toate regulile: să lase un spațiu de 1,5 metri între ei, să nu se așeze pe scaunele marcate cu X”, să utilizeze culoarele de deplasare și să respecte indicațiile transmise prin marcaj și de către personalul aeroportuar. Echipamentul de protecței de asemenea obligatoriu. În aeroport se vor vinde măști și mănuși. Masca este obligatoriu, și la fel de obligatorie este termoscannarea, dar și utilizarea dezinfecanților din dozatoare.

Pardoseala, mobilierul, dar și, tăvile și echipamentele destinate controlului de securitate ghișeele de check-in, porțile de îmbarcare, cărucioare bagaje, balustrade, mânere, vor fi dezinfectate din 3 în 3 ore, dar și la începutul și finalul programului, anunță reprezentanții aeroportului.

Noile măsuri vor fi obligatorii pentru orice pasager. ”Administrația aeroportului a depus toate eforturile pentru a duce la îndeplinire măsurile de protecție care se impun pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Ne dorim să nu fie pusă în pericol sănătatea pasagerilor și a angajaților care își desfășoară activitatea pe aeroport. De aceea, facem un apel respectuos ca pasagerii și însoțitorii acestora să înțeleagă să respecte măsurile transmise prin intermediul mijloacelor de comunicare din incinta aeroportului. În acest sens, îi asigurăm de faptul că angajații cu care vor intra în contact vor respecta deopotrivă măsurile obligatorii ce privesc distanțarea socială și purtarea echipamentelor de protecție prevăzute de lege în aceeași măsură cu asigurarea unor condiții rezonabile de confort”, spune directorul aeroportului, Dan Idolu.

În aeroport, pasagerii vor fi în permanență informați prin intermediul marcajelor existente pe suprafețe, sistemului audio-video, afișajului electronic și printat precum panotaj, afișe, flyere. Refuzul de a respecta măsurile de prevenire poate duce la refuzul de îmbarca un pasager. De asemenea, aeroportul recomandă ccelor ce au bilete să țină în permanență legătura cu operatorul curselor, pentru a nu avea surprize neplăcute.

 

LĂSAȚI UN MESAJ