DISTRIBUIȚI

Până la urmă, și bucata mică a Bastionului Theresia aflată în spatele blocului cu multe etaje din Piața Mărăști, va avea ocazia să fie renovată. Municipalitatea a găsit soluția de a avea finanțare preponderent din alte surse.

Acum, în locație nu este nimic, dar spațiul ar permite existența unui spațiu expozițional sau chiar a unei librării, așa cum a mai fost în trecut. După ce Dominic Fritz și-a preluat mandatul, edilul a spus că pe termen scurt, nu s eva investi în renovarea bucății de Bastion din zona Pieței Mărăști, în principal din cauza faptului că în primărie nu sunt bani. Acum s-a găsit sursă de finanțare din fondurile alocate de Guvern, așa că demersul va continua. ”Rămășița de Bastion de pe Calea Aradului intră în procedură de adjudecare. Licitația pentur proiectare este în lucru. Vom primi o finanțare care va acoperi 90% din consturile de execuție”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Ideea renovării bucărții de Bastion din zona Mărăști i-a aparțintu Sandrei Greblă, una dintre tinerele promovate de Nicolae Robu în primărie, pe diverse funcții. Dincolo de cine a avut propunerea, ideea de a face în bucata de Bastion o galerie de artă este foarte bienvenită în contextul în care în 2023 Timișoara va fi Capitala Europeană a Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ