Comitetul de părinți al Colegiului Național Pedagogic ”Carmen Sylva” Timișoara cere minimum 20 de clase din fostul Liceu de Poștă și Teleconunicații. Conform inspectoarei școlare generale, Aura Danielescu, executivul primăriei va lua decizia finală de relocare a unor clase în locațiile rămase goale de ani de zile.

Marți, Consiliul Local Timișoara a luat la cunoștință doar despre solicitarea Comitetului de părinți. Aura Danielescu spune că discuțiile sunt începute de ceva vreme, dar situația e incertă. ”Ar trebui inițiate discuții cu reprezentanții consilului local și Poștei. Din câte cunoaștem, acestea nu sunt chiar la început, existând însă o stare incertă până la acest moment privind poziția celor de la PMT!”, a precizat inspectoarea școlară generală. Fostul Liceu de Poștă și Telecomunicații ocupa parte din spate a Palatui Poștelor, cea dinspre sediul evidenței Populație. În anul școlar 2012-2013, liceul, la care se intra cu medii bune, a fost comasat cu Liceul CFR și Școala Generală nr. 11 din Ronaț, iar clădirea din zona centrală s-a golist total de elevi.

Aura Danielescu spune că directorul Regionalei de Poștă, Adrian Lulciuc, este de acord ca elevii de la Pedagogic să vină la Poștă, în clasele nefolosite deja d eun deceniu. Însă totul ar fi la latitudinea primăriei. De școli se ocupă viceprimarul Ruben Lațcău. ”Personal, am participat la o întâlnire cu colega directoare de la Pedagogic și domnul director de la Poștă. Există disponibilitatea totală din partea Poștei. Rămâne de văzut care este calea pe care o agreează, legal, primăria”, a mai transmis Aura Danielescu.

Recent, primăria, prin vocea lui Lațcău, a anunțat că elevii de la Colegiul Tehnologic ”Emanuil Ungureanu” vor fi mutați la Liceul Tehnologic Alimentar și la Liceul Tehnologic Azur, pentru a permite reabilitarea clădirii, pe modeul cu care s-a reabilitat Colegiul Tehnologic ”I.C.Brătianu”.

LĂSAȚI UN MESAJ