DISTRIBUIȚI
dav

Astăzi, la Muzeul Național de Artă din Timișoara va avea loc vernisajul expoziției de pictură ”Fenomene Europene în Colecția Galeriei Matica srpska”, cu tablouri aduse de la Muzeul din Novi Sad. Acesta va fi începutul colaborării dintre orașele viitoare capitale ale culturii, iar la eveniment va veni și ministrul Culturii și Informației din țara vecină, Maja Gojković.

Novi Sad va fi capitala europeană a culturii în 2022, iar Timișoara, în 2023. Expoziția anticipează evenimentele de pe agenda culturală a celor două orașe. Pe simezele de la Muzeul de Artă vor fi expuse lucrări ale mai multor pictori sârbi, începând din secolul al XVIII-lea. Lucrările au fost alese din patrimoniul Galeriei Matica srpska de patru curatori sârbi Danilo Vuksanovic, Miroslava Zarkov, Luka Kulic și Stanislava Jovanovic Mindic, iar tablourile alese trec prin momentele-cheie din istoria omenirii.

Vernisajul expoziției are lco astăzi la ora 18. Pe lângă Maja Gojković mai participă Tijana Palkovljevic Bugarski, Director al Galeriei Matica srpska, respectiv Iulia Popovici, secretar de stat în Ministerul Culturii din România și  Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș.

Expoziția va rămâne pe simeze până la data de 15 septembrie și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10-18.

 

LĂSAȚI UN MESAJ