Din această seară, tramvaiul 5 revine pe traseul consacrat, din Ronaț până la Pădurea Verde. Deși săptămâna trecută se vorbea de o revenire până la finalu lunii, iată că mobilizarea pentru a termina bucla a fost ”exemplară”, chiar înainte de alegeri., dar, o vreme, tramvaiul va circula deviat.

Firește, faptul că se reia circulația tramvaiului 5 cu traseu deviat arată că totul este o grabă pompieristică, pentru a inaugura ceva înainte de alegeri. Mai ales că se va circula deja din seara aceasta, de la ora 18, dar fără să se fi făcut recepția. Constructorul mai face retușuri și, la Balta Verde, tramvaiele nu vor merge drept. Trei garnituri vor pleca din buclă și vor virsa spre Cetății, pentruca apoi să revină pe Bogdăneștilor. Deviere va fi valabilă de luni până vineri, între orele 9,30-15,30, iar reprezentanții primăriei spun că sâmbătă și duminică, se va circula normal, în linie dreaptă. De asemenea, până la recepționare, va mai circula și autobuzul.microbuzul 5.  Momentul marchează finalul unui șantier interminabil, care a costat 150 de milioane de lei, 90 fonduri europene și restul de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Bucla din ronța va fi provizorie.

Fritz vorbește de o continuare a liniei prin Pasajul Solventul, departe de a fi terminat, și peste pod, încă nici început, deși o vreme se vorbea că linia va venid in pasaj tot pe srada Gării, până la bucla de la fosta elba. ”Tramvaiul 5 e din nou pe linii după o așteptare de 7 ani. Reconectăm Ronațul cu capătul celălalt al orașului, cu tramvaiul. Sunt încrezător că tot mai mulți timișoreni vor alege deplasarea cu tramvaiul, având în vedere că avem condiții de călătorie mult, mult mai bune: tramvaie noi, infrastructură nouă, stații de așteptare accesibile tuturor. Lucrările nu s-au terminat, continuăm la Solventul. În viitor, linia de tramvai va continua prin pasajul și podul de la Solventul până la depoul din Dâmbovița și va conecta și mai bine zona Ronaț-Blașcovici de oraș”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Iată și stațiile, pentru când nu se va circula deviat:

Tur: 

M. Guttenbrunn (Ronaț); Madona; G. Alexandrescu; A. Lăpușneanu; Macilor; Balta Verde; Mendeleev; Circumvalațiunii (Brediceanu); Piața 700; Piața Libertății; Hotel Continental (Bega); Prefectură; 3 August 1919 (Parcul Regina Maria – Poporului); Piața Traian; Prințul Turcesc; Piața Sarmizegetusa; Lalelelor; Piața V. Economu (Modern); Spitalul Victor Babeș; Stația Meteo.

Retur: 

Stația Meteo; U.M.T.; Poliția Locală; Gara de Est; Piața Badea Cârțan; Piața Traian; 3 August 1919 (Parcul Regina Maria – Poporului); Prefectură; Hotel Continental (BNR); Piața Libertății; Piața 700; Circumvalațiunii (Brediceanu); Mendeleev; Balta Verde; Macilor; A. Lăpușneanu; G. Alexandrescu; Madona; A. M. Guttenbrunn (Ronaț).

1 COMENTARIU

  1. Asta e mizilic la Giroc într-o saptamana au crescurt zeci de parcuri , strazi asfaltate , grădinițe în poienițe , tiroliene , școli , universitați , starnduri termanle , porturi și aeroporturi și sunt asteptati sa se teleporteze si extratereștrii .

LĂSAȚI UN MESAJ