DISTRIBUIȚI

Baschetul din România s-a oprit de peste două luni și jumătate, pe fondul pandemiei de coronavirus. SCM Timișoara a rămas cu locul 6, într-un sezon care nu s-a mai reluat. Unul dintre jucătorii care va evolua în Banat și în sezonul viitor, Mirel Dragoste, e convins că trupa lui Dragan Petricevic pute să se claseze mai bine.

Timișoara a reușit și în acest sezon să se claseze fără un buget foarte mare și în Top 6, în detrimentul unor echipe care au avut alte posibilități financiare, SCM Craiova și BCM U Pitești. În grupa primelor șase, Timișoara era clasată în urma cluburior bucureștene, Steaua și Dinamo. Dacă primele trei, Clujul, Oradea și Sibiul, păreau de neîntrecut, Dragoste e convins că alb-violeții puteau prinde locul 4, în afara podiumului și a locurilor de cupe europene, cu excepția situației în care campiaoana opta să joace în competițiile private, nu FIBA. ”A rămas ceva de jucat din sezonul care recent s-a încheiat în mod oficial. Cred că puteam să terminăm pe locul al patrulea, eu aşa vedeam şi îmi doream să fie situaţia. Am pierdut câteva meciuri la ultimele faze, iar asta ne-a costat câteva locuri în clasament. A fost un campionat foarte strâns, dar ne puteam clasa mult mai sus. Aveam potenţialul necesar, am format o echipă competitivă cu o dorinţă mare de câştig”, spune Dragoste.

Jucătorul a povestit că îi este greu în această perioadă, în care a revenit la Cluj, orașul său natal. ”Perioada recentă a fost una dificilă, m-am acomodat cam greu cu timpul liber, mai ales că timp de o lună am stat doar în casă, m-am antrenat doar fizic în interior. Cu baschetul a fost greu, pentru că nu am avut voie să ieşim în parcuri şi să aruncăm la coş. După încheierea stării de urgenţă am ieşit în parcuri, acum mă antrenez individual, iar treaba merge cât se poate de bine. Aştept cu nerăbdare să se deschidă sălile, totul va fi diferit faţă de condiţiile de afară. Mă antrenez cu mingea de o lună câte două ore în fiecare dimineaţă. Mă pregătesc şi fizic de trei sau chiar de patru ori pe săptămână, în funcţie de programul meu din săptămâna respectivă. Aştept cu nerăbdare reluarea pregătirii pentru noul sezon. Mi-e dor de competiţie, de meciuri, de tot ce înseamnă baschet. M-am antrenat cât am putut de bine, dar nu este acelaşi lucru. Va fi diferită trecerea din parc în sală. Momentan sunt undeva la 60-70 la sută din potenţialul meu fizic, nu ştiu să spun exact, pentru că este foarte greu de evaluat. Nu putem juca meciuri pentru a vedea exact la ce nivel fizic ne aflăm”, a povestit jucătorul.

Fundașul nu crede într-un baschet jucat fără spectatori în tribune. ”Abia aştept să ne revedem la sală, să începem pregătirea, antrenamentele, să fie voie ca lumea să vină la sală. M-am uitat la câteva meciuri de fotbal din Germania, acolo s-a reluat recent campionatul, şi mi se pare ireal să auzi tot ce se vorbeşte pe teren, aşa cum se întâmplă la antrenament. Nu ar fi bine să se joace aşa următorul sezon, ar fi o veste tristă să se întâmple asta atât pentru noi, cât şi pentru suporteri. Se ştie că sâmbăta este zi de joc şi toată lumea se pregăteşte să vină la meci sau să se uite la televizor. Sper să se dea drumul la public, iar suporterii să vină în număr cât mai mare la sală, pentru că avem nevoie de ei. Au fost multe partide în care a venit multă lume la sală, mulţi copii care ne-au susţinut… Orice echipă are nevoie de sprijin din partea fanilor, jucătorii sunt împinşi de la spate de public. Suporterii nu vor regreta alegerea de a veni la meciuri, mai ales că ne vom întoarce cu o foame mare de baschet, după o perioadă lungă fără sport în care am stat izolaţi”, crede baschetbalistul.

Dragoste e și un component de bază al echipei naționale și e convins că România se poate califica la EuroBasket. ”În această vară nu aveam programată nici o activitate cu echipa naţională. Este un lucru bun că nu s-au amânat meciurile. Următoarea fereastră, dacă nu se va mai schimba ceva din cauza pandemiei de coronavirus, va fi undeva în luna noiembrie, când vom avea câteva meciuri de foc pentru calificarea la EuroBasket. Mi-ar plăcea mult să accedem acolo pe munca noastră, consider că avem potenţialul necesar pentru a face treabă bună. A fost un sentiment foarte plăcut la meciul din Israel. Sala a fost plină, am evoluat împotriva unor jucători foarte buni. Ne-am ţinut bine până spre final, când am cedat probabil din punct de vedere mental. Am fost dezamăgit că nu am rezistat 40 de minute, că nu am dus treaba la bun sfârşit. Cred că puteam produce surpriza în Israel. Vrem să ne luăm revanşa cum putem mai bine când va fi meciul cu ei pe terenul nostru”, a mai spus Mirel Dragoste.

foto: facebook.com/pg/bcscmtimisoara

LĂSAȚI UN MESAJ