Piața ne oferă o mulțime de alternative la capitolul învelitoare pentru acoperișuri. Cu toate acestea, chiar dacă apar noi și noi tipuri, tabla cutată rămâne la mare căutare, cel puțin pentru români. Ea se prezintă într-o mare diversitate de culori, iar montajul nu este unul prea dificil.

Dacă te-ai decis că acoperișului tău i s-ar potrivi ca o mănușă tabla cutată, atunci acest articol îți va fi de mare ajutor. În cele ce urmează îți prezentăm toate etapele pentru montarea acoperișului de tablă cutată.

1.    Operațiuni premergătoare montării acoperișului de tablă cutată

În primul rând, se verifică dimensiunile acoperișului. Coama acestuia trebuie să fie paralelă cu șorțul de streașină, iar lateralele trebuie să fie și ele paralele între ele. Cât despre diagonale, acestea trebuie să fie egale.

2.    Montarea acoperișului de tablă – operațiunea folia anticondens

Pentru a asigura o bună ventilație la nivelul acoperișului, este necesară montarea unei folii anticondens pe acoperiș. Ea se așază cu marcajul în sus și se prinde cu șipcile care mai au un rol, cel de suport pentru tablă.

Atenție! Folia nu trebuie să fie găurită și să fie coborâtă până la jgheab. În acest fel, poate  prelua condensul care se creează între tablă și folie.

Pentru această operațiune, dar și pentru următoarele, ai nevoie de ajutor din partea unor specialiști. O firmă de montaj acoperisuri din Bucuresti, sau din orice alt oraș la țării, așa cum este Best Acoperiș, este cea mai în măsură să te ajute cu montajul tablei cutate.

Profesioniștii în domeniu știu foarte bine cum să optimizeze timpul pentru fiecare etapă în parte. Nu te apuca de o astfel de lucrare de unul singur sau ajutat de oameni nepregătiți. Riști să faci un montaj deloc calitativ ce va atrage de la sine o mulțime de probleme. Așadar, ia cât mai curând legătura cu Best Acoperiș.

3.    Montarea acoperișului de tablă – șipcuirea

Pe fiecare căprior, la distanță maximă de 80 cm între ei, peste folie, se montează contrașipcile. Apoi se bat șipcile de la streașină spre coamă, la dimensiunea pe care o are țigla între punctele de prindere. De obicei de 35, 38 sau 40 cm.

4.    Montarea acoperișului de tablă – jgheabul și șorțul de streașină

Urmează montarea jgheabului în cârlige care se prind de grinzile longitudinale. După montarea cârligelor și jgheabului, urmează aplicarea șorțului de streașină. Peste acesta se aplică capătul neprins din streașină al foliei anticondens.

5.    Montarea acoperișului de tablă – panotajul

Începe montarea colilor de tablă cutată. Aceasta trebuie realizată de la streașină spre coamă, de la marginea acoperișului, începând de la dreapta spre stânga de preferat.

Acestea sunt cele mai importante etape ce trebuie îndeplinite atunci când ți se montează acoperișul din tablă cutată. Informațiile sunt doar pentru ochii curioșilor și nu înlocuiesc un ghid complet de montaj. Tocmai de aceea, mai devreme ți-am recomandat că este cel mai bine să iei legătura cu o firma profesionistă de montaj acoperișuri.

Dacă ești din București sau Ilfov, Best Acoperiș îți poate veni în ajutor cu servicii de montaj acoperișuri. Găsești informații concrete despre activitatea lor pe bestacoperis.ro.

Care sunt avantajele tablei cutate?

Vrem ca acum, la final, să îți prezentăm o listă cu cele mai importante avantaje ale tablei cutate. Poate cunoști o parte din ele, însă noi vrem să ne asigurăm că le cunoști pe toate. Așadar, iată avantajele tablei cutate:

  • preț accesibil – tabla cutată este poate cea mai accesibilă învelitoare pentru acoperișuri de pe piață;
  • rezistență superioară – rezistă zeci de ani fără probleme, fără a avea nevoie de îngrijiri costisitoare;
  • gama variată de modele – pe piață găsești tabla cutată într-o gamă foarte diversificată de culori și modele. Asta înseamnă că aspectul locuinței tale poate fi așa cum ai visat fără prea mult efort;
  • montaj simplu și rapid – acest lucru este valabil doar în cazul în care alegi să colaborezi cu profesioniști în domeniu. Cei de la Best Acoperiș, dacă nu sunt încurcați de condițiile meteo, termină lucrarea în doar câteva zile;
  • greutate redusă – asta înseamnă că nu pune multă presiune pe structura pereților casei tale, deci nu vei avea probleme de-a lungul timpului;
  • nu necesită întreținere.

Acestea fiind spuse, că tot vine vara, stabilește data de start a lucrării cu Best Acoperiș!

LĂSAȚI UN MESAJ