DISTRIBUIȚI

Ripensia a disputat marți primul amical cu Fortuna Becicherecu Mic, meci câștigat de roș-galbeni cu 5-1. A fost parcă un meci fără sfârșit, jucat pe zăpadă și ger, deoarece Cosmin Petruescu a avut ideea de a se juca câte patru reprize de 30 de minute, în două meciuri diferite de nu mai puțin de 120 de minute.

În joc, Fortuna a fost cea care a deschis scorul, prin Mintaș, în minutul 21. Ripensia a egalat abia în minutul 40, prin Sokovic, iar în minutul 49, a înscris și Stoi. Denis Golda a reușit să înscrie în minutele 65 și 68, iar scorul final l-a stabilit Pădurariu, la o fază la are a speculat o ieșire greșită a portarului. În primul meci, au jucat juniorii de la Poli îmrpumutați la Fortuna, iar apoi au intrat cei rămași la grupa de Liga Elitelor.

Ripensia Timișoara: Dobre – A. Macrițchii, Rogac, Lalic, Gladun – Stoi, Călin – Popovici, Neagu, Tudorache – Sokovic

Au mai intrat: Velcea, Miklos, Maric, Sturzu, Țiereanu, Pădureț, Fridrich, V. Macrișchii, Ouadie, Piftor, Vasluian, Simedru, Ene, Pădurariu

Fortuna Becicherecu Mic: Toroc, Strați, Stemate, Eperieș, Bot, Periat, Mintaș, Prodana, Kuhn, Igma, Jorza

Au mai intrat: Grimmer, Ghiriș, Cosmin, Amariei, Miheț, Bădescu, Codrea, Popovici, Șchiopu, Sabău

Petruescu a recunoscut că echipa sa a fost, pe alocuri, dominată de adversar. ”O partidă binevenită, ne doream un altfel de joc pentru etapa de pregătire în care ne-am aflat. Sunt mulțumit de mișcarea pe care am făcut-o, un antrenament foarte bun. Trebuie să recunosc că am avut și momente în care echipa adversă ne-a pus în dificultate. Mai ales în primele 30 de minute. dar, una peste alta, cred că a fost un test foarte util, atât din punct de vedere tehnico-tactic, cât și din punct de vedere fizic”, a precizat antrenorul.

Petruescu a precizat că nu va mai veni nimeni față de cei care jucat, cu excepția lui Octavian Mosoarcă, lovit la un deget. ”Cu Mosoarcă sper să ajungem la o înțelegere. El chiar a avut o problemă la deget. Nu e nimic grav și sper să ajungem la o înțelegere. Puțin probabl să mai vină alți jucători. Pentru că intrăm în linie dreaptă și mai avem puțin timp până la primul meci oficial. Încercăm să mergem pe aceeași linie de omognienitate, să dăm continuitate proiectului. Sunt niște cerințe pe care orice jucător care vine la Ripensia trebuie să le îndeplinească: să fie tânăr, să fie de perspectivă, să aibă potențial de creștere. Acesta este obiectivul pe care ni l-am propus, în paralelecu rezultatele care sunt absolut indispensabile în perioada următoare”, a mai spus antrenorul.

Practic, a fost un mini-derby Ripensia-Poli, cu juniori formați la clubul alb-violet. ”Pentru noi a fost al treilea meci. În primul joc am jucat cu cei de la Becicherec. Un joc bun, atitudine, o primă repriză și încă un sfert de oră foarte mulțumitor. Apoi a apărut accidentarea unui jucător de la mijloc și până am făcut schimbarea și a intrat în joc celălalt s-a rupt un pic jocul.  Dar oricum, sunt foarte mulțumit. La al doilea joc au jucat cei de la Elita U19 la Poli. Poate au intrat un pic timorați. Le-am transmis nite sarcini și nu le-au pus la început în practică. Pe pressingul ofensiv al celor de la Ripensia, ei ne-au taxat cu 2 goluri. Apoi au controlat foarte bine jocul. Nu am avut foarte multe faze de reușită. Dar și-au îndeplinit sarcinile mai mult defensiv”, a declarat Iulian Prodana.

Următorul amical al Ripensiei este sâmbătă, cu Avântul Periam.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ