DISTRIBUIȚI

Timișoara are momentan un singur viceprimar, pe Ruben Lațcău, iar al doilea, liberalul Cosmin Tabără, nu a fost votat, deoarece USR-PLUS cere să aibă un vicepreședinte la Consiliul Județean Timiș. Alin Nica nu a vrut să spună de ce votarea vicepreședinților nu e pe ordinea de zi a ședinței din 25 noiembrie, nici cine vor fi aceștia, dar spune că negocierile decurg foarte anevoios. Chiar și așa, liderul PNL e optimist.

Președintele PNL Timiș spune că pentru el, nu e o grabă să finalizeze negocierile. ”Cu răbdare o să ajungem și la chestiunea aceasta. Am văzut că s-a creat o vâlvă, o zarvă la USR, dar eu nu am timp de chestiunile aceasta politice. Am mers la București să rezolv probleme. Aceste dispute sunt o miză mică, pentru cei care nu au altă treabă de făcut. Euam două întrebări pentru USR. De ce nu vor alianțe cu PNL peste tot și fac alianțe cu orice partid mai puțin PNL? De ce îi preocupă atât funcțiile? Ei au câștigat patru primării în județ. Noi avem de 12 ori mai multe primării. Eu sunt președinte peste întreg județul, nu doar peste primăriile unde USR are primari”, spune Nica.

Întrebat dacă nu i se pare ca votul pentru Cosmin Tabără să depindă de numirea lui Cristian Moș vicepreședinte la consiliul județean nu este un șantaj, Nica a spus că da. ”Mi se pare că e un pic de șantaj, dar nu vreau să conteze aceste atitudini. Cred că fierbințeala campaniei electorale le ia mințile, dar sper să-și bage pic picioarele în apa rece și să revină la vocea rațiunii. Trebuie să te gândești la localități și la județ, nu doar la felia ta. Abordarea lor nu este constructivă. Eu am câștigat alegerile în 72% dintre localități și ar fi exclus să îi exclud pe cei care mi-au dat votul doar pentru interesul unor negocieri. La Biled și la Lenauheim le-am cedat viceprimarii, doar la Giulvăz am ruelit să ne înțelegem, să cedăm air ei să susțină candidatul PNL la Margina. La Dumbrăvița le-am propus un schimb cu Giroc și ne-am lovit de un refuz total”, a spus Nica.

Liderul liberal spune că nu e adevărat ce a declarat Fritz, că au existat doar negocieri pentru CJT și Timișoara. ”Poate din punctul lui de vedere, dar nu și din al nostru. Noi am solicitat de la bun început un grup de lucru pentru demararea negocierilor în județ. Ori nu se înțelege acest lucru, li e grav dacă nu se înțelege, pentru că trebuie să facem ce e bine pentru oameni. Noi am avut trei grupuri, unul pentru Timișoara, unul pentru CJT și unul pentru județ. La primele am ajuns la un acord, atât în ceea ce privește programul, cât și împărțirea rolurilor, la județ ne-am înțeles doar pentru schimbul Giulvăz-Margina. Reacțiile lor sălbatice vor întreține în continuarea linia divergență între Consiliul Județean și Pimăria Timișoara”, a mai spus Nica.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ