DISTRIBUIȚI

După ce Alin Nica s-a declarat surprins în această dimineață de faptul că Dominic Fritz a convocat luni consiliul local și pe ordinea de zi e și alegerea viceprimarilor, germanul a postat o replică. Primarul Timișoarei îi acuză pe președintele liberalilor din Timiș că el tergiversează negocierilor pentru o alianță în județ.

Fritz spune că Nica a încălcat o promisiune pe care și-o făcuseră. Și germanul spune că a fost surprins că Nica a spus că nu se aștepta la ordinea de zi a ședinței de consiliu local. ”Alin Nica a început să mă atace prin presă și pe Facebook, deși conveniserăm că ne abținem de la declarații publice până la încheierea negocierilor. Mă acuză că am convocat Consiliul Local pentru luni. Sunt surprins de surprinderea lui Alin Nica, pentru că i-am spus cu subiect și predicat că voi convoca o ședință în momentul în care mandatele celor doi supleanți sunt validate definitiv. Deci nici o surpriză! Am jucat mereu cu cărțile pe față, chit că unii interpretează asta ca slăbiciune. Eu cred că adevărul și cinstea sunt cele mai puternice arme, chiar și în politică. Da, vreau să pun odată în aplicare ceea ce au decis timișorenii în alegeri, în urmă cu aproape 2 luni”, a declarat Fritz.

Primarul a spus că să nu se aleagă acum viceprimarii ar adânci blocajul pentru oraș. ”E complet iresponsabil să mai amâni prima ședință a Consiliului Local Timișoara și alegerea viceprimarilor când rata de infectare din ultimele doua săptămâni a ajuns la aproape 8 la mie în oraș. Nu e doar Covid-19, mai sunt urgențe de rezolvat, mari, precum Colterm, iar Primăria are datoria să înceapă să ofere oamenilor servicii publice de calitate: curățenie, trotuare, să repornim proiectul Capitala Culturală. Timișorenii așteaptă soluții și să dăm drumul la treabă cu toate motoarele pornite. Primăria unui oraș ca Timișoara nu poate funcționa cu doar o treime din echipa executivă prevăzută de lege”, a explicat edilul.

De asemenea, Fritz spune că negocierile sunt tergiversate de Nica. ”Miercuri după-amiază ne-am întâlnit cu PNL să continuăm negocierile pentru a avea la Timișoara și Timiș majorități stabile. Votul din 27 septembrie duce natural la soluția unor majorități de dreapta USR PLUS – PNL cu câte un viceprimar și un vicepreședinte la Consiliul Județean de la fiecare partid. Este soluția firească și e de neînțeles de ce Alin Nica o tergiversează cu tot felul de artificii politicianiste când suntem într-o situație dramatică din cauza epidemiei și efectelor ei asupra vieții oamenilor”, a mai acuzat primarul Timișoarei.

Bineînțeles, și Fritz face un apel la responsabilitate. ”Nu știu ce calcule politice și-a făcut, dar nu ne permitem să ținem un oraș și un județ în blocaj politic pentru că un om nu s-a hotărât, o lună după începerea negocierilor, ce vrea să facă, fie el și președintele interimar al PNL Timiș și președinte al CJ. Înțeleg că e campanie electorală pentru parlament. Dar localele au trecut de mult. Oamenii ne-au votat și la Timișoara și la Timiș să cooperăm și să găsim soluții. Fac un apel la responsabilitate din partea tuturor consilierilor aleși în Consiliul Local Timișoara, din toate partidele, PNL, PSD și Pro România, să începem să lucrăm împreună pentru ieșirea cu bine din criza asta, acum”, a conchis germanul.

LĂSAȚI UN MESAJ