DISTRIBUIȚI

Alin Nica a ieșit cu declarații publice cu puține ore înainte de ședința extraordinară de consiliu local, la care se va vota și un viceprimar sau ambii ai Timișoarei. Liderul PNL spune că liberalii vor vota ambii viceprimari, Ruben Lațcău, dar și Cosmin Tabără.

După ce Fritz a spus că luni se votează doar vicele USR, Nica spune că liberalii îi vor vota pe ambii. ”Nu înțeleg care este vâlva în sânul USR. în legătura cu ce va face PNL la următoarea ședință a consiliului local, când se vor alege viceprimarii municipiului reședință de județ. Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Am avut sâmbătă o discuție foarte largă în forurile statutare ale partidului, și în Biroul Politic Județean, și în Biroul Politic Timișoara, și în Forumul Primarilor. Cu majoritate covârșitoare ne-am hotărât să sprijinim demersurile ca Primăria Timișoara să se apuce de treabă, și să sprijinim atât candidatul nostru la funcția de viceprimar, în persoana lui Cosmin Tabără, cât și candidatul USR, în persoana lui Ruben Lațcău. Astfel încât echipa executivă a Timișoarei să fie funcțională și lucrurile bune pentru oameni să înceapă să prindă concretețe”, a declarat Nica.

Liderul liberalilor spune că nu mai e timp de pierdut, după ce acum câteva săptămâni spunea că nu e nicio grabă să se stabilească viceprimarii și vicepreședinții de consiliu județean. ”De aceea, din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt clare. Vom vota la vedere. Poziția noastră este deschisă. Haideți să ne apucăm de treabă, pentru că în aceste zile foarte, foarte triste și de grea încercare pentru întreaga națiune actele de politicianism ieftin sau atacurile politice pe care le-am observat chiar și în aceste zile nu-și au rostul. Noi ne-am abținut și ne vom abține în continuare de la manifestări de campanie electorală și ne vom axa pe atribuțiile noastre administrative astfel încât ceea ce s-a întâmplat la Neamț, doamne ferește să nu se întâmple și în zona noastră”, a punctat Nica, mizând ep accentele sentimentale.

Firește, președintele PNL nu a uitat să le spună useriștilor să facă alianțe și în alte localități din județ, unde partidul nu vrea să se ”pupe” cu liberalii. ”Acesta mână întinsă pe care PNL o întindem către cei de la USR-PLUS sper să fie receptată în sensul pozitiv și să facă același lucru pe care noi îl vom face în Consiliul Local Timișoara în toate celelalte consilii locale și unități administrativ-teritoriale din județ, unde și acei cetățeni au nevoie de o astfel de majoritatea construită în jurul partidelor de dreapta care au câștigat alegerile în județul nostru”, a mai adăugat Nica.

Astăzi nu participă la ședință Sebastian Răducanu (PSD) și Adrian Lulciuc (PNL), deoarece sunt în izolare.

LĂSAȚI UN MESAJ