DISTRIBUIȚI

În continuare, în Timiș sunt sub supraveghere zece focare de coronavirus, dintre care Făgetul este în continuare în carantină. În Orașul castanilor au apărut noi cazuri confirmate de covid-19, după ce, de ieri de la prânz, noi îmbolnăviri au fost depistate în ultimele 24 de ore. De precizat că nu s-au mai înregistrat decese de coronavirus în județ de ieri, dar a crescut ușor numărul bolnavilor de la ATI.

Făgetul s-a plasat în carantină de duminica trecută de la ora 19, alături de satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică. Atunci erau 47 de cazuri confirmate, iar acum s-a ajuns la 58, după trei depistate în ultimele 24 de ore. În zonă s-au înregistrat și două decese de când s-a declanșat focarul. Numeric, cel mai mare focar rămâne cel al angajaților Smithfield, unde s-au îmbolnăvit 215 persoane. Există focare și în spitale, încă nestinse. La Gătaia, la Spitalul de Psihiatrie, vorbim de 12 cazuri, iar la Oncohelp sunt 13 cazuri. De asemenea, sunt șase cazuri la Spitalul Premiere și patru cazuri la Spitalul Municipal (Clinica de Ginecologie).

Acestea nu sunt singurele focare sub supravegherea DSP-ului. Un alt focar, cu 11 îmbolnăviri, este la Gottlob, la Honeywell Lugoj sunt cinci cazuri, iar la Zoppas Sânnicolau Mare, trei cazuri. De asemenea, alte trei cazuri, toate, la minorii în îngrijire, la Centrul Frații lui Onisim, un centru coordonat de cultul baptist. Județul Timiș a ajuns la 1291 de cazuri confirmate de la început de pandemie. Sâmbătă, se află internați 173 de bolnavi, dintre care zece sunt la ATI. Numărul total al deceselor rămâne 73, fără vreun bolnav cu coronavirus decedat în ultimele 24 de ore. Vineir, nu s-a externat niciun bolnav la cerere în județ.

Cele 58 de cazuri noi au apărut după 1092 de teste procesate. În ultimele 24 de ore, 369 de persoane din Timiș au fost carantinate, iar 42 au intrat în izolare. DSP a finalizat vineri 25 de anchete epidemiologice și a deschis alte 33. În rândul cadrelor medicale, au apărut 145 de cazuri de infectare cu coronavirus.

În continuare, autoritățile fac controale pentru respectarea măsurilor de protecție împotriva virusului. S-au dat 17 de amenzi vineri, în urma verificării a 172 de societăți comerciale. S-au făcut șapte sesizări în acest sens de către timișeni la Tel Verde, dar niciuna nu s-a confirmat.

foto: rfi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ