DISTRIBUIȚI

Chiar de 1 Decembrie, un grup de migranți ilegali din Bangladesh a reușit să treacă ilegal frontiera în județul Timiș. Au fost însă prinși de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Lunga.

La ora 12, operatorul sistemului de termoviziune din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Lunga a observat a observat două autoturisme care se deplasa dintre frontieră spre DN59C, care face legătura între Jimbolia și Sânnicolau Mare. Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea mașinilor, pe care le-au oprit în localitatea Comloșu Mic. La volanul vehiculelor rua doi bărbați, de 20 și, respectiv 38 de ani, ambii domicialiți în Arad. În vehicule erau mai mulți bărbați, duși la sediul poliției de frontieră pentru verificări.

În urma acestor verificări, a reieșit că este vorba de nouă bărbați din Bangladesh, cu vârstele cuprinse între 20 și 22 de ani. Migranții au povestit că au trecut ilegal frontiera pe jos, din Serbia, iar de acolo au fost preluați cu mașinile de cei doi arădeni. Intenția era să ajungă într-un sat din vestul Europei.

Poliția de frontieră face cercetări sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș pentru infracțiunile de trecere ilegală a frontierei de stat și trafic de migranți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ