DISTRIBUIȚI

ASU Poli s-a impus cu 1-0 în fața celor de al Metaloglobus București, după un gol reușit de croatul Stjepan Plazonja. Rezultatul a făcut ca alb-violeții să ajungă, cel puțin temporar, la egalitate de puncte cu Craiova, după un joc destul de sărac în ocazii de ambele părți.

Fără ca până în acel moment să fie mari ocazii, în minutul 18, Poli a marcat golul victoriei. Mera a trimis mingea spre Plazonja, care s-a demrcat foarte bine și l-a depășit pe portarul Gavrilaș, iar din acel moment a avut de îndeplinit o simplă formalitate. Timișoara nu a ținut de minge rpea mult după ce a înscris, iar Metaloglobus a putut să domine jocul din acest aspect, însă degeaba. Echipa din cartierul Pantilimon nu a reușit să își creeze ocazii mari deloc. La o lovitură liberă dintr-o poziție bună, Ovidiu Herea a trimis mult peste poartă. Ulterior, pe finalul reprizei, Metaloglobus a rămas fără Claudiu Herea, accidentat.

De altfel, soarta adversarului s-a complicat și mai tare chiar la pauză, Portarului Gavrilaș i s-a făcut rău, iar în locul său a intrat între buturi Nedelcovici. Poli a mai avut două ocazii, prin Ivanovici. Prima, în minutul 65, fază la care Nedelocivici a intervenit. Replica oaspeților a fost una și mai palidă decât în prima repriză, cu un șut anemic a lui Aguinaldo. Ultima mare ocazie a fost în minutul 89, când ivanovici a tras puțin pe lângă poartă, la finalul unui meci bun pentru a pregăti mai ușor siesta de duminică.

ASU Poli Timișoara: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru (Bocșan 86′), Pamfile – Al. Munteanu (D. Radu 79′), Cioinac, Casado (Ignea 72′), Sg. Popovici (Coadă 46′) – P. Ivanovici, Plazonja (Axente 86′)

Metaloglobus București: Gavrilaș (Nedelcovici 57′) – Ciubotaru (R. Chiriac 77′), Caramalău, D. Lung, Andr. Sava – Botic (Gavîrliță 77′), Mino Sota, Covalciuc (Andr. Florescu 77′), Al. Coman – Ov. Herea (cpt.), Cl. Herea (Aguinaldo 44′)

Dan Alexa a spus că pentru Poli, vor mai urma meciuri urâte. ”3 puncte foarte, foarte importante. Am întâlnit un adversar bun, foarte bun, cu fotbaliști, nu cu jucători de fotbal, cu fotbaliști! Care știu să țină de minge, știu să-și pună probleme, care ies din situații aglomerate. Dar am făcut un joc consistent, în special din punct de vedere defensiv. Am mai avut două situații. O victorie importantă pentru că așa vor fi toate meciurile cu contracandidatele noastre. Meciuri urâte, unde fiecare greșeală poate conta”, a declarat ”Chirurgul”.

Gabriel Manu a recunoscut că a fost mai multă voință și ambiție la alb-violeți. „Din păcate, a trebuit să ne recunoaștem învinși. Am am avut o primă repriză zic eu foarte bună, în care am dominat. Din păcate, am luat din nou gol pe o greșeală personală, așa cum am făcut și la Petrolul. Dacă în turul campionatului câștigam în deplasare și avem un joc mult mai bun, cel puțin, eram mult mai concetrați la finalizare, acum se pare că reușim acasă să luăm punctele și nu reușim în deplasare să ne adunăm. Au fost mai buni ca noi în a doua repriză Poli. Și-au dorit mai mult victoria probabil”, a punctat Manu.

ASU Poli va juca săptămâna viitoare la Pandurii Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ