DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica din Timișoara e în toiul procesului de admitere. Săptămâna trecută s-au finalizat înscrierile și s-au dat examenul și interviul de admitere la cele trei facultăți la care nu se intră doar pe baza concursului de dosare. Cea mai mare ”bătaie” a fost la Informatică. 

Până vineri după-amiază, la UPT se depuseseră 4200 de dosare, în contextul în care sunt 2250 de locuri bugetate. La Facultatea de Arhitectură și Urbanism, unde candidații au avut de pregătit un portofoliu și de susținut un interviu, au fost 2,38 candidați pe un loc. O cerere și mai mare este la Calculatoare și Tehnologia Informației, unde se dă admitere. La cursurile în limba română s-au înscris 4,66 de candidați pe un loc, iar la studiile în engleză au fost 1,86 candidați pe loc. La Informatică au fost cei mai mulți înscriși, 9,13 candidați pe un loc.

Un trend ascendent s-a observat și la specializări precum Construcții, Inginerie electrică, Management, Comunicare și relații publice, Mecatronică, Ingineria autovehiculelor, Științe inginerești aplicate. Sâmbătă, cei care doresc să se înscrie la Facultatea de Automatică și Calculatoare sau la Facultatea de Telecomunicații și Tehnologii Informaționale. Peste 100 dintre aceștia au optat să dea examen la Matematică. Proba s-a dat la ”Electro”, cu distanțarea. Candidaților li s-a luat temperatura, li s-au dat măști și li s-a pus la dispoziție dezinfectant.

Rezultatele admiterii s-au afișat în această dimineață, atât pentru specializările unde s-a dat admitere, cât și pentru cele unde a fost doar un concurs de dosare. De astăzi până miercuri la ora 16 are loc prima rundă de confirmări. Rezultatele admiterii după primele confirmări se afișează joi, la ora 10, air confirmările vor fi deschise până vineri, roa 16. Sâmbătă la ora 10 se afișează runda a treia de admitere, pentru care se pot face confirmări până la ora 14, în ziua respectivă. rezultatele finale apar sâmbătă la ora 16.

 

LĂSAȚI UN MESAJ