DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara continuă seria de conferințe culturale și joi, 17 decembrie, de la ora 18. De data aceasta, invitatul este Dorian Branea, care va puncta despre patrie, identitate, diplomație și promovare internațională în seria ”La UVT, cultura este capitală”.

Conferința se va desfășura pe pagina de Facebook a UVT, sub denumirea „Patria pentru ceilalți. Diplomație, identitate, promovare internațională”. Moderatoarea va fi Cristina Chevereșan, prorectorul responsabil cu strategia de internaționalizare și diaspora. În ceea ce-l privește pe Dorian Branea, este eseist, traducător, antreprenor cultural și diplomat. Dorian Branea a fost redactor al revistei „Orizont” (din 1995) și membru al Grupului de studii comparate „A Treia Europă” (din 1998), fellow al Universității Central-Europene din Budapesta (2003-2004), profesor-asociat în cadrul Masteratului de Studii Americane al Universității de Vest din Timișoara, în perioada 2003-2005

Branea a fost și director-fondator al Institutului Cultural Român din Varșovia (2006-2010) și al Institutului Cultural Român din Londra (2010-2018). De asemenea, din decembrie 2020, acesta este Președinte al EUNIC New York.

LĂSAȚI UN MESAJ