DISTRIBUIȚI

Timișorenii sunt invitați la expoziția de desene ”L’Anatomia del Cavallo”, care va avea vernisajul vinerea aceasta, la Kunsthalle Bega. Lucrările îi aparțin lui Dan Vezentan.

Expoziția este inspirată de o lucrare cu același nume din Italia renascentistă, apărută în 1598, un prim manual de anatomie dedicată unei alte specii decât cea umană. În expoziția sa, maramureșeanul Dan Venzentan, născut în 1978, la Seini, explorează universul zootehnic-agricol, dar și ecologia. Lucrările sunt inspriate din designul gospodăriilor și din sistemul de hrănire a animalelor. Sunt abordate domesticirea, producția de alimente, economia circulară și surplusul.

Artistul a crescut în mediul rural din Maramureș și a absolvit Universitatea de Arte din București, unde s-a stabilit și lucrează ca artist și fotograf. Dan Vezentan a participat la Mobile Biennale, Art Encounters, a expus în Muzeul Național de Artă Contemporană București, BOZAR Bruxelles, Sandwich București, C5 + 86 Space Beijing, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” București.

Vernisajul expoziție va fi vineri, 28 mai, în intervalul orar 18-21. Altfel, expoziția va putea fi vizitată de marți până sâmbătă, de la 12-18. Intrarea este pe scara exterioară dinspre Hotel Ibis. Expoziția e deschisă până la 11 iulie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ