DISTRIBUIȚI

Ripensia a jucat miercuri primul amical de când echipa a început cantonamentul de la Buziaș, pe terenul din Urseni, cu Chișineu Criș, liderul din seria de vest a Ligii 3. Timișorenii s-au impus cu 4-3, după victoriile anterioare cu 5-1 cu Fortuna Becicherecu Mic și 8-1 cu Avântul Periam.

Meciul s-a jucat în condiții de ger, pe terenul de la Urseni, unul ales pentru a fugi, pe cât posibil, de noroi. A fost însă un ger de crapă pietrele, pe tăpșanul de la marginea satului. Ripensia a deschis scorul în minutul 6, după un gol marcat de Neagu din lovitură liberă. Chișineu Criș a egalat prin Clej, în minutul 21, după care Golda și Vasluian i-aua dus pe roș-galbeni în avantaj cu 3-1. Până la pauza partidei, Suslak a redus diferența la 3-2. În repriza a doua, arădenii au înscris pentru 3-3, grație lui Modan, din lovitură liberă. Ripensia a avut de muncit pentru golul victoriei, marcat în minutul 72 de Popovici.

Ripensia Timișoara: Dobre, A. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Fridrich, Călin, Neagu, Vasluian, Ene, Piftor, Golda

Au mai intrat: Miklos, Velcea,  Gladun, Stoi, V. Macrițchii, Popovici, Pădurariu, Maric, Sturzu, Bain.

Chișineu Criș: Zamfir, Pătlăgică, Pavel, Nistor, Siminic, Crocriș, Susan, Suslak, Clej, Modan, Velici.

Au mai intrat: Pășcălău, Teședan, Mihuța, Ciobotariu, Haloș, Moldovan.

Cosmin Petruescu a fost, per ansamblu, mulțumit de cum s-a prezentat echipa. ”Un joc tipic de pregătire, cu bune, cu rele. La plusuri aș adăuga numărul de goluri pe care le-am marcat. Am mai avut încă două-trei situații bune de a marca. La minusuri aș trece ușurința cu care am tratat faza defensivă și cu care am luat cele trei goluri. Una peste alta, mă bucur că nu avem jucători accidentați după acest joc, pe un teren foarte bun pentru această perioadă a anului și pentru zona în care ne aflăm. Suntem în grafic din punct de vedere al pregătirii. Din punct de vedere al încărcăturii fizice suntem acolo unde trebuie să fim pentru această perioadă de cantonament. Am avut câteva zile în care am pus mult accent pe partea fizică și probabil s-a resimțit în joc și lipsa de prospețime. Mai avem câteva lucruri de pus la punct atât pe partea ofensivă, cât și pe plan defensiv”, a declarat ”Conferențiarul”.

Crișul e liderul Seriei 8 din Liga 3 și Adrian Abrudean nu mai vre să cedeze șefia clasamentului, pentru a prinde barajul. ”Sunt mulțumit de implicarea în efort a jucătorilor mei. Noi venim după șase zile de antrenament. Nu era un joc foarte nimerit pentru noi, pentru că suntem chiar la început. Dar am vrut să-l ajut pe Cosmin pentru că a spus că sunt în cantonament. Am acceptat fără probleme. Cred că a fost un joc bun, disputat. Noi am putut să opunem o anumită rezistență cât ne-au ținut balamalele, pentru că totuși, adversarul nostru este de ligă superioară și au un avantaj ca și pregătire. Dar cred că a fost un test util pentru ambele echipe. Îmi pare rău de Cocriș că s-a accidentat, sper să nu fie ceva grav. Vrem să ajungem la baraj deocamdată, pentru că suntem pe primul loc. Normal că ne dorim să progresăm, să ajungem acolo. Vom vedea dacă vom putea. Important e să fim serioși în continuare, să muncim pentru că, deocamdată, din punctul meu de vedere, nu e nimic câștigat”, a declarat antrenorul Adrian Abrudean.

Sâmbătă, Ripensia va juca un nou amical, cu Viitorul Pandurii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ