DISTRIBUIȚI

De la 1 aprilie, fără să fie banc sau păcăleală, o parte dintre angajații Societății de Transport Public Timișoara intră în șomaj tehnic, pentru că activitatea transportului în comun din oraș s-a redus semnificativ pe perioada stării de urgență. Asta înseamnă 75% din salariu, plafonat la suma maximă de 4.072, adică 75% din venitul mediu pe economie brut.

Primarul Nicolae Robu spune că angajații aleși pentru șomajul tehnic au acceptat măsura. ”O treime, 32% din personal intră în șomaj tehnic. S-au convenit niște criterii. După cunoștința mea, totul s-a petrecut amiabil. Sperăm să treacă cât mai repede aceasta perioadă de restrângere a activității societății și să funcționeze din nou normal. Deocamdată, societatea funcționează departe de capacitatea normală și nu putem să susținem costuri într-o disproporție cu nivelul veniturilor. Și așa, veniturile nu sunt la nivelul costurilor”, a explicat primarul Nicolae Robu în ședința de consiliu local de la finalul lunii martie.

Deocamdată, în toate zilele, între orele 9-11 dimineața nu circulă niciun mijloc de transport în comun. O parte din linii nu circulă între orele 8-11 dimineața. De asemenea, seara circulația autobuzelor, tramvaielor și troleibuzelor se termină la ora 22,30. În zilele de final de săptămână, mijloacele de transport ies pe traseu la ora 6. De asemenea, linia de tramvai 6 a fost suspendată în această perioadă. Din 21 martie, medicii de la Spitalul „Victor Babeș” circulă gratuit cu STPT, ca urmare a unei dispoziții a primarului.

Deocamdată, alte societăți ale primăriei nu vor lua măsuri similare

foto: facebook.com/stpt.ro

LĂSAȚI UN MESAJ