DISTRIBUIȚI

Spitalul privat OncoHelp, care tratează bolnavii de cancer din mai multe județe din vestul țării, vrea să devină primul de radioterapie din România dotat cu patru acceleratoare. În acest sens, trebuie să se mai construiască două buncăre, față de cele două deja existente.

OncoHelp vrea să doteze cele două buncăre noi care se construiesc cu aparatură de ultimă generație din SUA, de la Varian. Concret, se dorește achiziționare de de acceleratoare Halcyon și TrueBeam, cele mai moderne și performante care există pe piață la ora actuală. Spitalul a obținut deja certificatul de urbanism pentru a ridica cele două noi buncăre și a demarat procedura pentru obținerea autorizației de construcției. Planurile sunt ca lucrările să înceapă în toamna acestui an, iar dotarea cu aparatura propriu-zisă să se facă în primăvara lui 2021.

Investiția totală în noile buncăre este de 6 milioane de euro. Dar asta nu e tot. Până la finalul anului, OncoHelp vrea să vrea să facă funcțional Serviciul de Brahiterapie, o formă de radioterapie care necesită localizare exactă, precizie și tehnică de înaltă performanță. Investițiile vin după ce spitalul a ridicat o nouă clădire pentru Ambulatoriul de Radioterapie, clădirea gata în proporție de 95%, care urmează să fie dată în folosință lunile viitoare. Clădirea, în regim de subsol, parter plus două etaje poate oferi cazare pentru 48 de pacienți.

Acum, cu cele două acceleratoare de radioterapie, la OncoHelp se tratează. în medie, 125 de pacienți. Alți 50 sunt consultați zilnic în regim de ambulator. La OncoHelp, serviciile se decontează prin Casa de Asigurări de Sănătate. Aici vin să se trateze pacienți din Timiș, Caraș-Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinți și Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ