DISTRIBUIȚI

Pentru Sânmihaiu German, Giulvăz, Mașloc, Fibiș, Săcălaz, Recaș, Bucovăț și Bazoșu Nou urmează invesitții importante în rețeaua infrastructirii de apă și apă uzată. Din fonduri europene, se vor puncte conducte noi în cele opt localități.

Acest lucru este posibil deoarece joi, 4 martie, Aquatim a semnat un contract pe fonduri europene prin care se va lucra la rețeaua de apă și canalizare din cele șapte sate, plus orașul Recaș. La finalul lucrărilor, vor avea la finalul lucrărilor peste 13 km de conducte de transport a apei potabile, 6.9 km de conducte de apă reabilitate, peste 22.7 km de conducte noi de apă potabilă, 5 km de conducte de aducțiune, o stație de pompare a apei potabile, o stație de pompare a apelor uzate, peste 7 km de conducte noi de canalizare, conducte de refulare și o gospodărie nouă de apă.

Acesta este al șaselea contract de acest gen semnat de Aquatim, dintr-o serie de 30, din cadrul proiecutlui amplu „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”, finanțar prin Programul Operațional Infrastructura Mare. Contractul are o valoare de 23.881.529,09 lei fără TVA. și a fost semnat cu Asocierea Instalații Pelicanul S.R.L. – Tb Dezvoltare Serv S.R.L. – Termopro Edil S.R.L. – Urbicon Team S.R.L. Termenul de exeuție este de 24 de luni, iar garanția include alte 60 de luni după finalizare.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 20,7 milioane de euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 20,5 milioane de euro co-finanțare Aquatim. Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ