DISTRIBUIȚI

De luni, școala s-a reluat după vacanța prilejuită de Sărbătorile de iarnă. În 29 ianuarie, semestrul I se încheie și urmează o nouă săptămână liberă. Deocamdată, sunt mulți elevi care sunt în pericol de a nu avea mediile încheiate în Timiș. Practic, un număr triplu față de anul trecut.

Firește, dificultățile cauzate de școala online și-au pus amprenta asupra procesului de evaluare, Astăzi 1032 de elevi din mediul urban (155 din ciclul primar, 268 din ciclul gimnazial, 201 de la liceu, 404 de la școala profesională și 4 de la post-liceal) și 778 din mediul rural (242 din ciclul primar, 469 din ciclul gimnazial, 29 de la liceu și 38 de la școala profesională) nu au două note, din datele Inspectoratului Școlar Județean Timiș. ”Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul elevilor pentru care nu s epoate încheia situația este de trei ori mai mare. Cauzele sunt diverse, legate de absenteism, nu au intrat la cursuri sau nu au putut fi evaluați. Există zone, fie că vorbim de rural sua urban, unde vorvim de un dezinteres al familiei vizavi de educației propriilor copii. Avem situații în care dacă au participat la cursuri, nu au participat la evaluare”, spune inspectorul școalr general Marin Popescu.

IȘJ Timiș va trimit,e începând de săptămâna viitoare, inspectorii la treabă la școli, tocmai pentru a face ca situația pentru cât mai mulți copii să fie încheiată înainte de vacanța din februarie. ”Săptămâna viitoare vor fi inspecții tematice pentru încheiere. Fiecare inspector de sector va avea avea discuții la nivelul fiecărei unități de învățământ, pentru a vedea punctual situația și împreună cu managementul, profesorii sau învățătorii, să găsească soluții pentru a rezolva fiecare situație. Dacă elevii vor intra online, intervenșia trebuie să fie promptă, rapidă și la obiect, penru a se realiza o evaluare pertinentă. Vom face o monitorizare pentru cele două săptămâni ramase din semestrul doi”, a mai spus Popescu.

Școala pe timp de pandemie a făcut ca și reuglile pentru încheierea emdiilor să fie mai permisive. Astfel, acum la orice materie e suficient să există două note în catalog. Anterior, regula era de numărul de ore săptămânal, plus încă o notă. Firește, se dădeau și teze, care acum au fost eliminante. De asemenea, mediile se puteau încheia pe primul semestru doar în primele patru săptămîni din al doilea. Acum, termenul s-a extins la opt săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ