DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a dezvăluit că le-a cerut parlamentarilor PNL de Timiș să voteze pentru ca Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara să treacă din subordinea guvernului la autoritățile locale și județene, cu păstrarea procentului Fondului Proprietatea. Deputații nu l-au ascultat însă pe șeful lor!

Reamintim că proiectul de lege este semnat de deputatul PSD Alfred Simonis. Practic, astfel, Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” intră în rândul ”lumii”, deoarece toate aeroporturile din țară sunt în administrarea autorităților locale și județene. Doar Timișoara și Constanța, unde există și o componentă militară, erau subordonate direct Guvernului României, care și numea șefii. De altfel, în acest context, Guvernul PNL l-a și schimbat pe directorul pesedist Dan Idolu, cu actualul director, Dorel Grădinaru. Proiectul de lege a fost votat prima dată în Senat, apoi în Camera Deputaților. Și fără votul deputaților liberali de Timiș, proiectul a trecut. Problema ar fi fost că pe lângă cele 20% de procente care rămân la Fondul Proprietatea, celelalte 80 de procente se împart 55% la Consiliul Județean Timiș și 25% la Consiliul Local Timișoara.

Robu spune din cauza că procentul e prea mare la CJT, instituția condusă acum de social-democratul Călin Dobra, deputații său nu l-au ascultat. ”Eu le-am cerut să voteze pentru. Eu și când eram senator am semnat o asemenea inițiativă, deoarece a mai fost una, de trecere la autoritățile publice locale. A fost o decizie luată la nivel național, ne-am conformat. Ei au invocat împărțirea acțiunilor. S-ar fi dorit 40$. Sincer, m-am așteptat să voteze pentru. E bine că s-a transferat și așa. La CJT am încredere că vom ajunge să fim majoritari și că îl vom avea președinte pe Alin Nica. Dar și dacă nu va fi așa, eu consider că e un lucru bun că s-a făcut acest transfer”, a spus Robu.

Social-democrații acuza PNL că doreau să fuzioneze artificial aeroportul timișorean cu cele cvasi-inexistente (prin prisma curselor de linie) din Arad și Caransebeș.

LĂSAȚI UN MESAJ