DISTRIBUIȚI

”Baletul” politic al PNL continuă. După ce zilele trecute spunea că ar dori și le-a propus celor din alianța USR-PLUS ca ambii vicepreședinți ai CJT să fie de la PNL, Alin Nica a schimbat „foaia”. Acum spune că vrea doar unul din propriul partid. Președintele filialei refuză însă să spună pe cine va nominaliza. 

Cei de la USR au condiționat votul pentru viceprimarul liberal Cosmin Tabără de numirea lui Cristian Moș ca vicepreședinte la CJT. Nica spune acum că joi vor fi votați vicepreședinții, după ce anterior spunea că nu e nicio grabă. ”Azi am decis suplimentarea ordinii de zi a ședinței Consiliului Județean din 25 noiembrie, cu proiectul de hotărâre pentru vicepreședinților. Așa cum am mai spus, ne dorim să avem doi vicepreședinți, unul de la PNL, unul de la USR-PLUS. Ne dorim să avem un parteneriat firesc atât în Consiliul Local Timișoara, dar și la Consiliul Județean Timiș, cât și în consilile locale din județ, acolo unde putem forma o majoritate. Din păcate, am observat în ultimele zile o virulență a atacurilor unor lideri USR, dar și a unor susținători înflăcărați ai acestora. Nu am răspuns la aceste atacuri și nici nu o voi face, pentru că eu cred că este important să mă lupt pentru proiectele Timișului la București. Mi-aș fi dorit să-l am alături de mine la aceste întâlniri și pe primarul Timișoarei.”, a declarat alin Nica, vineri seara.

Liderul liberal a vorbit din nou de faptul că USR nu vrea alianțe cu liberalii în restul județului. ”În ceea ce privește Timișoara, noi ne-am ținut de cuvânt. Din păcate, cei de la USR nu au respectat înțelegerea și s-au aliat cu un alt partid, astfel încât viceprimarul propus de noi nu a fost ales. Ceea ce nu înțeleg este de ce USR nu dorește alianțe cu PNL în tot județul. Nu poți să spui că te interesează doar Timișoara. Și cetățenii de la Cenad, Lenauheim sau Giroc sunt importanți și merită același respect. Nu înțeleg de ce cei de al USR se încăpățânează să nu semneze protocolul pe care eu l-am semnat deja în urmă cu aproape trei săptămîni. Mă aștept ca până miercuri, președintele USR Cristian Moș să-și clarifice intențiile și să spună dacă vrea să mergem împreună pe acest drum. Pentru mine alianța cu USR este firească pentru bunul mers al lucrurile în Timiș”, a mai punctat Nica.

Este mai interesant de meditat de ce Alin Nica are prostul obicei de a transmite informații în seara zilelor în care are conferinței de presă, iar cu presa în față, refuză să răspundă la întrebările pe subiect. Astăzi, Nica spunea că mai trebuie să se întâmple ceva ”administrativ”. Nu prea reiese ce e clar. Putem specula că poate Nica a trebuit să afle ce vor, poate, șefii de la București sau cei din zona de vest a județului. Deoarece gurile rele spun că primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, l-ar influența foarte mult pe Nica. Iar în această cheie mai spunem că la întrebarea cine av fi vicele propus de liberali, Nica nu a răspuns. Va fi Alexandru Proteasa sau Marius Hiticaș, omul de casă a lui Groza?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ