DISTRIBUIȚI

Rețeaua de curent din județul Timiș cauzează de multe ori neplăceri consumatorilor, deoarece au apărut multe întreruperi cauzate de intemperii. E-Distribuție Banat spune că a investit 34,8 milioane de lei anul trecut în modernizarea liniilor electrice și a echipamentelor.

S-a modernizat stația de pe strada Musicescu, în ceea ce privește liniile de înaltă tensiune. De asemenea, s-au făcut investiții la  Timișoara, Buziaș, Urseni,  Biled, Lugoj, Saravale, Ghiroda, Parta, Uivar, Maguri, Moșnița Nouă sau Belinț. Un priiect mare s-a realizat la Buziaș, în ceea ce privește liniile de tensiune medie. În urma investiției, a crescut capacitatea și siguranța în alimentare pentru peste 7000 de consumatori. În total, a fost un prouect care a costat 7 milioane de euro și a presupus înlocuirea liniilor de tensiune medie aeriene cu o rețea subterană de 10 km. S-au modernizat 18 posturi de transformare prin montarea de celule, transformatoare noi cu capacități cuprinse între 160 kVA și 400 kVA și prin instalarea de echipamente destinate telecontrolului.

Alte lucrări care au vizat rețeaua de tensiune medie a fost făcut la Giroc, pentru modernizarea liniei electrice aeriene VI Fratelia. 5800 de locuințe au beneficiat de pe urma investiției. S-a lucrat și la liniile de joasă tensiune, în Ghiroda. Investiția a fost una de 4,6 milioane de lei, făcut în beneficiul a 6000 de locuințe. Conform companiei, pentru Timișoara au fost programate invesitșii de 8 milioane de lei pentru rețelele aeriene și subterane, demarate în cadrul evenimentelor destinate Capitalei Culturale Europene. De asemenea, au fost pregătite posturi de transformare pentru a asigura comunicarea cu contoarele inteligente instalate la clienți.. Un alt aspect important este că E-Distribuție Banat a alocat 120.000 de milioane d elei pentru curentul dat spitalului de campanie, ridicat pe timp de pandemie la Stadionul CFR.

În total, investițiile în rețeaua de distribuție din Arad, Hunedoara, Timiș și Caraș-Severin au ajuns la 127 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ