DISTRIBUIȚI

Problema locurilor de parcare rămâne nerezolvată. Însă, potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, Societatea de Drumuri Municipale amenajează mai multe locuri de parcare în cartiere, fiind vorba despre Şagului şi Steaua, în primă etapă. Timişorenii vor beneficia de aproximativ 100 de locuri, pe strada Luceafărului, Florilor şi nu numai. Investiţiile sunt făcute din bani ce provin din încasările sistemului Timpark.

Amenajarea pe strada Luceafărul ar putea fi ceva mai complexă, conform viceprimarului Dan Diaconu, care a transmis că ar putea fi realizată şi o nouă cale de acces pentru şoferi. După ce lucrările vor fi terminate în cele două zone menţionate, muncitorii SDM se vor muta în cartierul Ştefan cel Mare şi aproape de strada Liege, numărul locurilor de parcare ajungând la 670.  

Şoferii vor putea folosi aceste noi locuri de parcare doar dacă vor plăti sistemul Timpark.

Timişoara se confruntă, de ani de zile, cu lipsa locurilor de parcare, astfel că tot mai mulţi timişoreni au primit amenzi după ce şi-au lăsat maşinile în locuri interzise precum străduţele din zona Pieţei Libertăţii. Primarul Nicolae Robu are de gând să amenajeze o parcare subterană de 700 de locuri chiar în Parcul Rozelor, însă, deocamdată, autorităţile trebuie să analizeze dacă proiectul ar putea fi realizat, deoarece terenul se află foarte aproape de Bega. Mai mult decât atât, edilul le promite timişorenilor că lucrările la parcarea supraterană de pe Oituz nu vor fi abandonate, Nicolae Robu dorind ca şantierul să înceapă în această primăvară.

Zeci de locuri de parcare au dispărut din centrul oraşului în ultimii ani.

Primarul urbei de pe Bega dă asigurări că negocierile cu Universitatea de Vest, pentru terenul de pe strada Oituz, au avansat. „Avem nevoie de două parcări cu peste 1.000 de locuri în zona centrală. Fără parteneri privați, o putem face cu bani de la bugetul local. Este un obiectiv de maximă importanță și nu putem aștepta după fonduri europene. Ar însemna s-o facem doar prin 2017-2018, dar o vrem cât mai repede. O astfel de lucrare e gata în șase luni, se face cu structură metalică”, transmitea edilul, care estimează o sumă de două milioane de euro pentru proiect.

Conducerea Primăriei Timişoara negociază, încă din 2014, cu cei de la Universitatea de Vest pentru un schimb de proprietăți în zona centrală. Municipalitatea vrea fosta popotă militară de la intersecția Punctelor Cardinale, iar conducerea instituţiei de învăţământ doreşte clădirea Primăriei Vechi, acolo unde funcţionează Facultatea de Muzică.

Dacă o parcare de 700 de locuri nu s-ar putea face în Parcul Rozelor, edilul Robu promite una mai mică. Terenul nu este în patrimoniul Primăriei Timişoara, ci al statului român, al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

„Vom continua demersurile cu Guvernul Cioloş. Vrem ca la suprafaţă să fie o amenajare pentru petrecerea timpului liber, de tip bază sportivă. Am putea face chiar o amenajare mai complexă pentru un teren de tenis pentru competiții, cu tribune”, mai spune Nicolae Robu.

Conducerea Consiliului Judeţean Timiş dorește să amenajeze o parcare supraterană cu șase etaje chiar în centrul urbei de pe Bega, în locul fostului Comisariat Județean Militar, în apropierea hotelului aflat lângă pietonala Mărăşeşti.

A. STOICA

(sursa foto: facebook.com/DanDiaconu)

LĂSAȚI UN MESAJ