DISTRIBUIȚI

Luni, absolvenții ciclului gimnazial au început probele la Evaluarea Națională, cu examenul la Limba și Literatura Română. În Timiș, peste 5000 de copii au venit astăzi în centrele de examinare.

Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean Timiș, 5351 de copii susțin Evaluarea Națională în 145 de centre de examen. Lucrările vor fi corectate în zece centre de evaluare din județ. Dacă luni s-a dat examenul la Limba și Literatura Română, miercuri urmează cel la Matematică, iar vineri Limba maternă pentru cei care fac parte din minoritățile naționale. Bineînțeles, examenele se dau cu măsurile de prevenție împotriva coronavirusului, inclusiv cu măști pe față. Elevii stau distanțați în bănci și li se ia temperatura la intrarea în unitățile școlare.

Gruparea Mobilă de Jandarmi Timișoara asigură paza la cele mai importante centre de examinare din oraș. ”Pentru ca activităţile să se desfăşoare în condiţii de ordine şi siguranţă, începând cu data de 15 iunie şi până la finalizarea acestora, jandarmii se află în proximitatea centrelor de examinare stabilite la: Liceul Grigore Moisil, Liceul cu Program Sportiv Banatul, Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Teoretic Bela Bartok, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, Colegiul Tehnic ,Electrotimiș, Liceul Teoretic ,Vlad Țepeș, Liceul Teoretic ,D. Obradovici  şi la şcolile gimnaziale nr. 6, 12, 24 și 30, de asemenea, în zona centrelor de evaluare”, transmit jandarmii.

LĂSAȚI UN MESAJ