DISTRIBUIȚI

Teatrul German de stat se alătură campanie ”Artiști români pentru artiști ucraineni”. Astfel, în 10 iunie,  piesa ”Dumnezeul Kurt”, care a avut premiera recent, se va juca în acest scop, cu începere de la ora 19,30.

Campania are loc în perioada 16 mai – 15 iunie, și e realizată de Uniunea Teatrală din România, în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development)  Spectacolul este după textul lui Alberto Moravia, iar montarea și dramaturgia sunt semnate de Alexander Hausvater. Acțiunea se petrece cu câteva luni înainte de finalului celui de Al Doilea Război Mondial, într-un lagăr de cocnentrare din Polonia. În 1944, comandatul Kurt vrea să implementeze în lagăr o societate fără concepte etice, în care vinovăția devine ceva depășit. El dorește să implementeze în lagăr piesa „Oedip rege”. Comandantul dă ordin ca un deținut evreu, prieten al său din tinerețe, să-și ucidă tatăl și să-și lase însărcinată mama.

Autorul piesei, sub numele real de Alberto Pincherle (1907-1990) a fost jurnalist, romancier și eseist a avut mai multe popere despre alinare și sexualitatea lipsită de iubire și a fost o personalitate marcantă a literaturii italiene din secolul al XX-lea. Poesa, cu un prolog și două acte, a fost scrisă în 1968 și pusă în scenă un an mai târziu, în regia lui Antonio Calenda.

Regizorul Alexandru Hausvater este născut la București, dar a emigrat în Israel cu familia în 1959. A studiat la Tel-Aviv și Dublin, iar o parte a vieții și-a petrecut-o în Canada, unde a compnia de teatru experimental Montréal Theatre Lab. A Predat la facultăți de actorie din Montreal, Michigan, Tel Aviv, Moscova şi Ottawa. La Teatrul German de stat a mai montat, anterior, trei piese: Regele Cymbelin (2004), Don Carlos (2011) și Judecata (2012).

Din distribuția piesei fac parte: Franz Kattesch, Harald Weisz, Olga Török, Rareș Hontzu, Ida Jarcsek-Gaza, Daniel Ghidel, Tatiana Sessler-Toami, Aljoscha Cobeț, Dana Borteanu, Isa Berger, Radu Brănici, Oana Vidoni, dar și  Sergiu Vernica și Jaqueline Kohl, studenți ai secției germane de actorie din cadrul Facultății de Teatru și Muzică. În echipa de creație îi mai regăsim pe: Zsolt Fehervari (decor), Ioana Smara Popescu (costume), Dan Simion (muzică) și Sebastian Hamburger (video).

LĂSAȚI UN MESAJ