DISTRIBUIȚI

Radu Rusu, președinte EcoStuff Romania: „Deșeurile, înainte să fie reciclate, pot fi folosite, chiar și pentru artă”. La sfârșitul săptămânii, pietonala Mărășești din orașul de pe Bega se va transforma. Timișorenii vor avea ocazia de a admira opt tablouri de dimensiuni foarte mari, alcătuite din peste 100.000 de capace de plastic. Evenimentul „Schimbăm Pietonala” este prima etapă a proiectului „Urban Intervention TM”, iar scopul este de a înfrumuseța zona, dar mai ales, de a trasmite un mesaj cu privire la deșeurile reciclabile.

Inițiativa aparține voluntarilor de la EcoStuff Romania – organizația care a realizat podul de pet-uri de pe Bega. Tema expoziției de pe strada pietonală Mărășești este „Timișoara.Mediu.Artă.Participare”. „Mesajul proiectului este că aruncăm aiurea foarte multe materiale folositoare. Vrem să ne concentrăm asupra reciclatului selectiv și asupra faptului că deșeurile, înainte să fie reciclate, pot fi folosite, chiar și pentru artă”, a declarat Radu Rusu, președinte EcoStuff Romania.

Fiecare tablou va fi de aproximativ 15 metri pătrați și va putea fi admirat începând cu 9 mai, Ziua Europei, până pe 24 mai. Creațiile vor fi așezate pe peretele de la Spitalul Militar. Până acum, voluntarii au finalizat șapte tablouri de tip mozaic, din totalul opt. Mai este nevoie doar de o mașinărie specială pentru a le putea așeza. Echipa care a lucrat la proiect este formată din cinci persoane, la care s-au alăturat alți 30 de voluntari.

„Timișoara are nevoie de mai multe zone de artă urbană ca să întărească renumele de oraș cosmopolit, deschis la nou, oraș altfel. Ne dorim să creăm cât mai multe astfel de instalații urbane, folosind, în special, materiale reciclate – instalații prin care să atragem atenția asupra importanței protecției mediului. În realizarea tablourilor sunt implicați, în principal, elevi și studenţi, selecția lucrărilor ce urmează să fie expuse realizându-se în urma unui concurs pe o temă data”, au transmis reprezentanții EcoStuff Romania.

A. STOICA

Pietonala Mărășești din Timișoara – transformare cu ajutorul a peste 100.000 de capace de plastic! – Galerie Foto

LĂSAȚI UN MESAJ