DISTRIBUIȚI

Deși pierde tot mai mult teren în partid, Alin Nica, sfătuit de Dănuț Groza,  ține neapărat să-și impună voința în filiala. Biroul Permanent Județean al PNL, tot structură interimară, spune că alegerile de la organizația Timișoara nu au existat din punct de vedere statutar și că Raul Ambruș, Claudiu Chira, Liviu Cocean și Cătălin Iapă vor fi sancționați.

BPJ interimar se laudă că a început să ia măsuri dure deși, firește, nu s-a ajuns la excluderi, întrucât ele nu sunt permise până la 25 septembrie, când au loc alegerile președintelui pe țară. În continuare, cei din jurul lui Nica spun că scandalul de la Sala Capitol a fost premeditat și pentru scandal au venit susținătorii lui Ambruș, membri de partid fără drept de vot. ”Scandalul provocat de grupul coordonat de Raul Ambruș, Claudiu Chira, Liviu Cocean și Cătălin Iapă a fost unul premeditat*, Raul Ambruș fiind informat asupra persoanelor care nu au drept de vot. Acesta a avut acces la convocator și i s-au adus la cunoștință motivele statutare pentru care persoanele în cauză nu își pot exprima opțiunea în mod legitim. Candidatul Raul Ambruș a fost reprezentat în Comisia de organizare și desfășurare a alegerilor de către Claudiu Chira și Liviu Cocean deci a avut acces atât la informații, cât și la deciziile luate. Dacă ar fi existat îndoieli legitime cu privire la convocator, persoanele în cauză ar fi trebuit să depună contestație, nu să instige la violență. Persoane fără drept de vot au fost mobilizate de către grupul lui Raul Ambruș în vederea pătrunderii  în sala unde începuse conferința de alegeri cu scopul de a crea confuzie și a periclita procesul corect de votare. Persoanele care au intrat în sală au creat un climat conflictual și au insistat să voteze, fapt care a impus amânarea alegerilor”, transmit din din BPJ-ul interimar.

Ludovic Orban a declarat că Alin Nica ar trebui să-și dea demisia din cauza scandalului,, deoarece nu a fost în stare să organizeze alegerile în mod normal și civilizat. De altfel, la Sala Capitol nu ar fi avut cum să intre, în condițiile actualelor restricții, aproape 1000 de membri, câți erau pe convocator. Motivul invocat pentru mutarea alegerilor de la Grădina de Vară la Sala Capitol e ploaia căzută sâmbătă dimineața. ”Din punct de vedere tehnic, alegerile au fost organizate corespunzător, nu au fost identificate deficiențe sau greșeli ale Comisiei de organizare și desfășurare a alegerilor*. Locația inițială – Grădina de Vară a fost schimbată cu sala Filarmonicii deoarece condițiile meteo nu permiteau desfășurarea evenimentului  în aer liber. Toate persoanele cu drept de vot au fost anunțate, iar pentru acestea, accesul în sală s-a dăcut cu ușurință. În ploaie, în fața clădirii, au staționat persoane fără drept de vot care au venit instigate de grupul lui Raul Ambruș și cărora nu li se putea permite accesul în incintă”, transmit cei de la PNL.

BPJ spune că dacă Alin Nica a declarat alegerile închise, ele s-au închis la acel punct. ”Presupusele alegeri de PNL Timișoara nu au existat din punct de vedere statutar, deci ele nu pot fi nici validate, nici invalidate. Comisia de arbitraj de la București nu are asupra a ce să se pronunțe deoarece alegerile nu au avut loc. Din punct de vedere tehnic, statutar, ședința CCL a fost închisă oficial de președintele BPL Timișoara, în baza deciziei CODA nr 3 din 3 iulie. Prin respectiva decizie s-au amânat alegerile și s-au anulat buletinele de vot tipărite în acest sens. Tot ce s-a desfășurat după momentul anunțului președintelui BPL, care este și președinte BPJ, nu mai este considerat CCL, ci doar un grup de oameni adunați într-o sală*. Tot ce s-a votat după momentul anunțului președintelui BPL nu este valid. Menționăm de asemenea că persoanele care au intrat cu forța în sală nu s-au legitimat, deci nu poate fi certificată nici măcar calitatea de membru PNL, cu atât mai puțin dreptul de vot”, mai spune partidul, într-un comunicat de presă anonim.

Ca de obicei, Nica se ascunde în ”spatele” altora, acum cu un nou Birou Permanent Local Interimar cu rectori, unul dintre consilierii săi personali și subprefect. ”În baza celor enumerate mai sus, în cadrul BPJ interimar al PNL Timiș, a fost votată dizolvarea Biroului Permanent Local Interimar al PNL Timișoara și s-a ales o nouă componență care include două personalități din mediul universitar, reprezentative pentru orașul Timișoara: Octavian Crețu – rector al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara și Marilen Pirtea – rector al Universității de Vest Timișoara.  Noul BPL interimar se bucură și de figuri marcante al Partidului Național Liberal, foști președinți ai PNL Timiș: Viorel Coifan și Ovidiu Drăgănescu, experiența acestuia din urmă fiind chiar și la nivel național, unde a ocupat funcția de secretar general al PNL pe țară. Președinte interimar la Timișoara a rămas Alin Nica. Noul BPL interimar are ca principale atribuții organizarea alegerilor la
municipiu* și cercetarea și sancționarea faptelor acelor membri care au
încălcat statutul și care, prin acțiunile lor, continuă să afecteze
reputația PNL.
”, se mai arată în comunicatul de presă al PNL.

Deocamdată, cum avântul de Alexandru Vodă Lăpușneanu în ”democrație” a lui Nica nu se poate concretiza prin excluderi, a fost ”decapitat” doar Claudiu Chira de la șefia PNL Dumbrăvița. Noua șefă e Mihaela Calescu, cea care a condus până recent și Administrația Canalului Bega. Iar după un comunicat cu atâtea referiri, de la alegeri încoace, de contracandidatul lui Ambruș, Cosmin Tabără, nu se mai aude nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ