DISTRIBUIȚI

După o lungă așteptare, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat decizia finală despre penalizarea de 8 puncte primită de Poli Timișoara. Din păcate pentru alb-violeți, TAS a menținut depunctarea cu cele 8 puncte aferente neîndeplinirii baremului.

De altfel, pe principiul în care retrogradarea lui Poli s-a ratificat la FRF, e normal să se mențină depunctarea. Articolul de regulament preciza că echipele retrogradate sunt sancționate pentru neîndeplinirea baremului indiferent de eșalonul în care joacă. De asemenea, tocmai pentru că s-a ratificat retrogradarea, unii jucători cu clauză pusă de Daniel Stanciu au devenit liberi de contract. Un exemplu e Daniel Popescu.

Cei de la TAS au motivat și faptul că atunci când s-a votat regulamentul, niciun club nu l-a contestat. Iată comunicatul celor de la Poli:

Din păcate, clubul nostru va rămâne cu o penalizare totală de 14 puncte în acest sezon. Tribunalul Arbitral de Sport de la Lausanne a păstrat decizia FRF de a penaliza Poli cu 8 puncte din cauza neîndeplinirii baremului, în stagiunea 2015/16. Motivația principală din hotărârea TAS a fost aceea că atunci când s-a luat decizia pe plan național de a impune realizarea unui barem de puncte, în 2014, respectiva măsură nu a fost atacată. Vom reveni cu informații în următoarele zile, pe această temă.
În ciuda acestei vești neplăcute, Poli Timișoara va lupta în continuare pentru a rămâne în prima ligă. Cele 27 de puncte făcute până acum pe teren demonstrează capacitatea și forța echipei de a evolua pe prima scenă a fotbalului românesc!

Anda DELIU
(foto: Constantin Duma, Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ