DISTRIBUIȚI

Cu un start destul de bun în campionat, Poli Timișoara parcurge o criză financiară acută. Fotbaliștii care au jucat pentru gruparea timișoreană sunt foarte revoltați că nu li s-a mai plătit niciun ban și au spus că refuză să mai facă două antrenamente pe zi în situația dată.

Față de sezonul trecut, Poli Timișoara nu mai dispune de banii din drepturile de televizare, deoarece ANAF a blocat suma de peste 700.000 de euro în contul datoriei la stat a clubului, ajunsă la 11 milioane de lei. Clubul își continuă existența în baza banilor din sponsorizări și a celor obținuți din vânzarea biletelor de la meciul cu Steaua, unde oficial, Poli spune că a vândut peste 16.000 de bilete. Jucătorii care au evoluat pentru Poli și în sezonul trecut au salarii restante pentru lunile martie, aprilie, mai și iunie. După meciul cu Steaua, Straton și Soljic au și declarat că nu mai pot tolera situația financiară precară și au spus că și ceilalți colegi sunt în asentimentul lor. Clubul așteaptă ca ANAF să deblocheze suma pentru trei salarii restante din patru, în limitele legii. Până miercuri la prânz, acest lucru nu s-a întâmplat. De asemenea, Poli vrea să obțină o reeșalonare a datoriilor pe cinci ani și un certificat fiscal 0, pentru a putea accesa bani de la primărie în baza noii legi a sportului.

Clubul Poli a mai avut semnate înțelegeri de reeșalonare cu cei de la ANAF, însă nu au fost respectate deoarece nu au fost bani. În condițiile de neplată, conform surselor noastre, jucătorii au refuzat să facă antrenament marți după-amiază, când au petrecut doar câteva minute în sala de forță. Ionuț Popa stabilise că luni și marți va face două antrenamente pe zi, pentru a pune la punct pregătirea fizică, dar starea jucătorilor nu a mai permis și marți acest lucru. Pentru miercuri, echipa a primit liber, iar joi va fi un antrenament de după-amiază. Clubul așteaptă săptămâna aceasta clarificări de la ANAF.

(foto: facebook.com/ACSPoliTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ