DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara va juca în avans meciul din deplasare de la Concordia Chiajna, deoarece partida ar fi fost programată când echipa va disputa finala Cupei Ligii. Suspendările și accidentările decimează din nou lotul, iar Ionuț Popa a vorbit și despre problema executanților de lovituri libere. Jucătorii sunt presați să se salveze de la retrogradare, deoarece dacă Poli nu se salvează, clubul se desființează și nu își vor mai primi salariile.

Gabi Cânu e suspendat pentru acest meci, iar Croitoru, Doman, Scutaru și Străuț sunt accidentați. Poparadu va face deplasarea, dar e incert. ”Nu putem vorbi de lucruri plăcute la echipă, nici jocul, rezultatul, nici înfrângerea. Înfrângerea de la Voluntari a fost una nemeritată, am ratat mult, prin Soljic, Pedro, Fucek. S-a creat o stare de îngrijorare. Echipa care va câștiga acest meci va fi aproape salvată de la retrogradare. E un meci capital, voi discuta asta și cu jucătorii. Principala problemă e că nu putem alinia aceeași echipă. Pentru Chiajna este al patrulea meci consecutiv acasă. Nu am mai văzut așa ceva. (n.r. referitor la programare). Am făcut gălăgie vizavi de programări și ne-au băgat pumnul în gură”, a punctat Ionuț Popa.

Tehnicianul a vorbit și despre problema loviturilor libere, după ce Artean a ratat incredibil la Voluntari. ”Nu se poate să ai asemenea execuție. Era ultima fază, ca orice echipă, duci în careu oamenii mai înalți. Nici nu mă gândeam că el dacă și-a asumat lovitura, nu va avea o execuție aproape perfectă. Mai bine îl lasă pe Mailat și se duce el în careu. În Liga I nu se poate să ai asemenea execuții, râde lumea de tine. Fucek este o soluție pentru fazele fixe din partea dreaptă, iar Pedro, pentru cele din stânga. Nu putem vorbi de executanți deosebiți la echipă, nu avem un Cernat, un Zlatinski, un Cristea, un Vașvari sau un Bordeianu”, a explicat antrenorul.

Cristi Bărbuț va pleca de la Poli în vară, și spune că vrea să lase echipa în prima ligă. ”Am avut puțin de suferit deoarece am stat zece zile, sper să fiu bine în meciul de la Chiajna. Vrem să obținem cele 3 puncte, este un meci foarte, foarte important din punctul nostru de vedere, și din al lor. Dacă îi vom bate, cred că vom lua prima șansă la evitarea retrogradării și a barajului. Avem accidentați, suspendați, trebuie să jucăm până la capăt și în cele două cupe. Chiar dacă șansele sunt minime în Cupa României, dar cel mai important e să ne salvăm de la retrogradare. Alexa e un antrenor care ne cunoaște bine, cred că altfel știe să îi motiveze de pe bancă. Orice jucător se gândește să prindă un contract mai bun, dar am această ambiție să plec și să las echipa în prima ligă. Eu nu mă gândesc la bani, acest oraș merită să aibă echipă în prima ligă”, a punctat jucătorul.

Meciul începe miercuri la ora 17.30 și e televizat de Digisport, Dolceasport și Look TV.

(foto: facebook.com/ACSPoliTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ