DISTRIBUIȚI

Începutul lunii noiembrie înseamnă și împlinirea a 100 de ani de la înființarea Universității Politehnice. Instituția de învățământ superior pregătise o serie de evenimente, sub sintagma de Săptămâna Politehnicii, dar nu toate se vor putea desfășura, în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, UPT a decis amânarea pentru o altă dată a unor manifestări din zona academică, a altora care au legătură cu mediul economic, a concertului aniversar, dar și a unei curse cu 100 de ture de an, simbolizând fiecare an de Politehnică. Totuși, data de 11 noiembrie, ziua în care Regele Ferdinand a semnat decretul de înființare a universității, vor avea loc anumite evenimente.În primul rând, se va organiza un eveniment online, cu oamenii Politehnicii, cadre didactice, personal auxiliar și studenți.

De asemenea, se vor organiza evenimente mai mici: festivitatea de premiere a concursului de desen și fotografie „Politehnica prin ochii mei”, lansarea monedei aniversare, concertul online susținut de formația creată, din absolvenți celebri ai Politehnicii, special centru aniversarea instituției, lansarea unui film documentar privind istoria de 100 de ani a Școlii Politehnice timișorene.

La patru zile de la decretul regal Politehnica s-a înființat concret, scriptic, în 15 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ