DISTRIBUIȚI

Pandemia de coronavirus schimbă total paradigma școlară, inclusiv în mediul universitar. Deși în iunie și iulie, Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor susține fizic, cu regulile de distanțare socială, pentru marea ceremonie de absolvire, Universitatea de Vest din Timișoara a anunțat că va organiza festivitatea online.

Evenimentul va avea loc în data de 18 iulie și va fi transmisă în live streaming, pe Facebook. UVT deocamdată își desfășoară cursurile online, și va face și mare parte a admiterii tot online, mai ales ceea ce ține de concursul de dosare. Evenimentul va fi singular, pentru toată universitatea, dar fiecare facultate și program de studii vor fi marctate distinct. Nu vor lipsi discursurilor șefilor de promoție, sfaturile profesorilor, precum și ale unor oameni de succes din comunitate. De asemenea, la finalul ceremoniei, studenții absolvenți se vor bucura de un mini-concert, cu invitați-surpriză. Studenții vor primi prin poștă, acasă, kitul de Alumnus, cu tocă, eșarfă, tricou și insignă.

Bineînțeles, vor participa online și rectorul Marilen Pirtea, cei 11 decani de facultăți și invitați speciali. ”Întreaga producție multimedia digitală a Ceremoniei de Absolvire 2020 va fi, cu adevărat, o mare oportunitate, aceea de a participa într-un mod neconvențional la unul dintre momentele marcante ale vieții de adult, absolvirea studiilor universitare și intrarea în comunitatea Alumnus UVT. Îi invit pe viitorii absolvenți din promoția acestui an să fie co-autori la această autentică premieră universitară, prima Ceremonie Digitală de Absolvire la Universitatea de Vest”, spune rectorul Marilen Pirtea.

Tinerii sunt încurajați să-și facă fotografii, selfiuri și clipuri video, pe care să le trimită înainte de ceremonie, pe platforma dedicată evenimentului, cu hash-tag-urile:#AbsolivreOnlineUVT #WeGoDigital #BecomeYourBest. Studenții se pot loga cu emailurile instituționale pe platforma https://absolvire.uvt.ro/. Deocamdată, studenții nu au primit informații despre cum se vor susține examenele finale de semestru, decât de la profesori, care în mare, le-au transmis că se vor da online. Despre susținere licenței, cei din anii terminali nu au fost încă informați cum se va proceda.

LĂSAȚI UN MESAJ